Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Δεν «έδωσε» πολιτικούς ο Σίκατσεκ

Παραδέχθηκε μίζες μέχρι και στο Χονγκ Κονγκ, αλλά...
Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγα λεπτά, η κατάθεση του πρώην διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, ενώπιον του κλιμακίου της Εξεταστικής Επιτροπής της ελληνικής Βουλής και της εισαγγελέως του Μονάχου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Σίκατσεκ παραδέχθηκε ότι είχε «στηθεί» ένα δίκτυο, σε ανώτατο επίπεδο της γερμανικής εταιρείας, το οποίο καθόριζε τις μίζες προς πολιτικούς διεθνώς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι μίζες έφταναν μέχρι το Χονγκ Κονγκ!

Παραταύτα, ο κ. Σίκατσεκ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ποιοι συγκεκριμένα Έλληνες πολιτικοί έλαβαν «μαύρο» χρήμα, προσθέτοντας ότι τις διανομές τις καθόριζε ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο κ. Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, παραπέμποντας τα μέλη της Επιτροπής σε εκείνους. Ακόμη, παραδέχτηκε ότι το ύψος της μίζας ήταν 8% προς υπηρεσιακούς παράγοντες και 2% προς πολιτικούς, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε εισηγηθεί να μειωθεί σε ποσοστό 4% συνολικά.

Γενικότερα, ο κ. Σίκατσεκ δεν ξέφυγε από τα όσα έχει ήδη καταθέσει στη γερμανική Δικαιοσύνη, αλλά και στους ανθρώπους της De Beauvois, ενώ, όπως αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής, η διιαδικασία της εξέτασης είναι τόσο αυστηρή, που δεν αφήνει περιθώρια να προκύψουν νέα στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν την έναρξη της διαδικασίας, η αστυνομία της γερμανικής Εισαγγελίας πήρε τα κινητά των Ελλήνων βουλευτών, ενώ, κάποια στιγμή, οι υπολογιστές χάλασαν και υπήρξε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...