Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Αιχμές και κατηγορίες Πεταλωτή προς ΝΔ για σύγχυση και συμψηφισμούς

thumb

«Εφόσον υπάρχουν στοιχεία, δεν φοβόμαστε να ανοίξουμε κανένα οικονομικό ζήτημα για οποιαδήποτε περίοδο» δήλωσε ο Γ. Πεταλωτής, ο οποίος στη συνέχεια κατηγόρησε τη ΝΔ για προσπάθεια σύγχυσης και συμψηφισμού αναφορικά με το ζήτημα της Εξεταστικής για την οικονομία, την οποία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Επίσης, υπογράμμισε πως από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, ότι θα προχωρήσει σε Εξεταστική για συγκεκριμένα ζητήματα, δηλαδή στα παραποιημένα στοιχεία, λέγοντας: «Η παραποίηση στοιχείων είναι αντικείμενο Εξεταστικής και έχει άμεση σχέση με τις επιπτώσεις στην οικονομία».
«Αμετανόητη» πρακτική «προκειμένου να χαθούν οι τεράστιες ευθύνες της και να προκληθεί σύγχυση» χαρακτήρισε το αίτημα της ΝΔ να περιλάβει η εξεταστική την περίοδο από το 1981 και συμπλήρωσε ότι «η ΝΔ για να επιφέρει σύγχυση και συμψηφισμούς νομίζοντας ότι εμείς θα υποκύψουμε, μας μιλάει για 30 χρόνια πίσω. Αυτό δεν είναι αντικείμενο της εξεταστικής».
Ο Γ. Πεταλωτής επισήμανε πως στο συγκεκριμένο ζήτημα της παραποίησης στοιχείων, που οδήγησε σε παντελή αναξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό, «θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες -εάν υπάρχουν- από την Εξεταστική, για την οποία δεσμευτήκαμε και να περάσουμε μηνύματα και στο εσωτερικό και το εξωτερικό ότι η ατιμωρησία έχει λάβει τέλος».
Ενώ, σε ερώτηση για το αν θα περιλαμβάνεται στην Εξεταστική, η περίοδος πριν και μετά την είσοδο στην ΟΝΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «αυτό το βάζει η ΝΔ και είχε κάθε ευχέρεια να το κάνει όταν ήταν κυβέρνηση. Το να το θυμάται τώρα, ακριβώς αναδεικνύει την υποκρισία της και την ανυπαρξία πολιτικού λόγου και βούλησης να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...