Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΣΟΚ: Θεωρούν «δεδομένη» τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζονται για… Ευρωεκλογές (Ονόματα)

Ζήτημα ημερών και με ορόσημο την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο θεωρούν τη διάσπαση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Όπως εξηγούν στο topontiki.gr βλέπουν πως η διάσπαση θα έρθει σταδιακά καθώς μέρα με τη μέρα θα φεύγουν βουλευτές και στελέχη τα οποία ανήκουν στους… ηττημένους των εσωκομματικών εκλογών. Στη Χαριλάου Τρικούπη αποφεύγουν να κάνουν δημόσια σχόλια για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως τονίζουν σέβονται τις διαδικασίες στους αντιπάλους. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνουν κριτική στα όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Τελευταία αναφορά προς το πρόσωπο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ έγινε από την συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναλύοντας τα όσα ειπώθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο topontiki.gr δεν αποκλείει συντεταγμένη αποχώρηση και δημιουργία ενός νέου κόμματος το οποίο θα διεκδικήσει την κάθοδό του στις ευρωεκλογές. Και αυτό εξηγείται – όπως υποστηρίζει το ίδιο στέλεχος – από το γεγονός ότι η «Ομπρέλα» είχε ενιαία φωνή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Προετοιμασίες για Βρυξέλλες – Τα πρώτα ονόματα

Με όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή της χώρας, στο Κίνημα υπάρχουν φωνές που θεωρούν αρκετά πιθανό στις Ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι 2ο κόμμα. Μάλιστα, δεν είναι μυστικό ότι αυτός είναι και ο βασικός στόχος. «Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι κόμμα και στόχος είναι να ξαναγίνει παράταξη. Αυτό σημαίνει να ανοίξει τους υποδοχείς στις ιδέες και στη βάση της Αριστεράς και του Δημοκρατικού Κέντρου. Μία αμφίπλευρη διεύρυνση», αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη.


Αναφορικά με τα πρόσωπα τα οποία θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο (εκεί θα υπάρξουν εξελίξεις με τη σταυροδοσία και τις περιφέρειες) έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις ενώ έχουν πέσει στο τραπέζι και τα πρώτα ονόματα. Πάντως η… μαγιά για πετυχημένο ψηφοδέλτιο υπάρχει στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα και τα όσα κατάφερε να κάνει ο ίδιος με την παράταξη «Αθήνα Τώρα». Στελέχη με δυναμική, με κατάρτιση και προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα όσα ακούγονται τα πιο γνωστά να είναι αυτά του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλου και του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή (ήταν υποψήφιος και στις εθνικές εκλογές). Επίσης έχουν ακουστεί τα ονόματα του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, του Καθηγητή στο ΠΑ.ΠΕΙ Θάνου Πάλλη, και του απόστρατου Αξιωματικού της Αστυνομίας Θανάση Κατερινόπουλου (επίσης υποψηφίου στις βουλευτικές).

Αυτά είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν ακουστεί. Υπενθυμίζεται ότι το ψηφοδέλτιο των ευρωπαϊκών εκλογών θα έχει περίπου 42 υποψήφιους, πράγμα που σημαίνει ότι όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη της 4ης Ιουνίου τόσο θα μεγαλώνει η λίστα. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του Νίκου Παπανδρέου. Του μοναδικού Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
https://www.topontiki.gr/2023/10/22/pasok-theoroun-dedomeni-ti-diaspasi-ston-siriza-ke-etimazonte-gia-evroekloges-onomata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...