Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Γάζα: έκτακτη ανάγκη

Φίλες και φίλοι,

Η Γάζα είναι ουσιαστικά ένα νηπιαγωγείο-φυλακή, κι όμως βομβαρδίζεται ολοσχερώς.

Ο μισός πληθυσμός της Γάζας είναι παιδιά.

Όταν το Ισραήλ ρίχνει βόμβες φωσφόρου, τα παιδιά είναι που τρέχουν να σωθούν απ’ τα θανατηφόρα λευκά σύννεφα που καίνε μέχρι το κόκκαλο. Δεν υπάρχουν καταφύγια για βόμβες στη Γάζα, το Ισραήλ έχει διακόψει την παροχή τροφίμων και νερού και τα νοσοκομεία σύντομα δεν θα έχουν ηλεκτρισμό.
Η φρίκη που διέπραξε η Χαμάς είναι αδιανόητη. Αλλά τα παιδιά της Γάζας είναι αθώα. Έχουμε την ίδια ευθύνη απέναντι σ’ όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το ποια πλευρά του συρματοπλέγματος βρίσκονται. Τα παιδιά της Γάζας χρειάζονται βοήθεια. Τη βοήθειά μας.

Το Avaaz είναι σε επαφή με Παλαιστίνιους γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται ακόμα παρά τους βομβαρδισμούς.

Οι τραυματισμοί είναι καταστροφικοί, κι οι γιατροί χρειάζονται επειγόντως πόρους για ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όταν κι αν επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια. Θα χρηματοδοτήσουμε επίσης καταφύγια έκτακτης ανάγκης, καταυλισμούς προσφύγων κι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς η βία εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης. Μαζί θα δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρωπιστικές ομάδες να συνεχίσουν να σώζουν ζωές στο διαρκώς μεταβαλλόμενο χάος.

Διάβασε περισσότερα παρακάτω, αλλά αν θέλεις ήδη να βοηθήσεις, στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς. Θα στηρίξεις μια τεράστια ανθρωπιστική ανταπόκριση, αλλά κι εκστρατείες του Avaaz για δικαιοσύνη κι ειρήνη, απ’ την Παλαιστίνη και το Σουδάν μέχρι τη Μιανμάρ. Το Avaaz μπορεί να παρέχει τους πόρους στο μέτωπο το συντομότερο δυνατό.

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€

ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Η Γάζα είναι μια στενή λωρίδα γης, που συχνά αποκαλείται «υπαίθρια φυλακή» και φιλοξενεί περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι μισοί απ’ αυτούς είναι παιδιά, με τις βασικές ανάγκες τους να περιορίζονται απ’ τον ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 16 χρόνια.

Τα παιδιά της Γάζας γεννήθηκαν κι είναι παγιδευμένα σ’ έναν φαύλο, άνισο πόλεμο. Δεν έχουν πού να τρέξουν να σωθούν κι οι βομβαρδισμοί πρόκειται να ενταθούν. Η κατάσταση είναι απίστευτα ασταθής, αλλά μαζί μπορούμε να δώσουμε σε ανθρωπιστικές ομάδες τη δύναμη να προσαρμοστούν και να κλιμακώσουν την ανταπόκρισή τους στις πιο φρικτές συνθήκες.

Η Γάζα χρειάζεται βοήθεια, αυτή τη στιγμή. Κι όσες κι όσοι μάχονται ενάντια σ’ έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη χρειάζονται μια παγκόσμια κοινότητα που να υπερασπίζεται την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στο πλάι τους. Το Avaaz το κάνει εδώ και χρόνια, μαζί με εκστρατείες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη σιωπηλή γενοκτονία του Σουδάν. Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές μπορούμε:
Να παρέχουμε πόρους για πολύτιμες προμήθειες έκτακτης ανάγκης για τους άμαχους, μεταξύ των οποίων φάρμακα, κουτιά πρώτων βοηθειών, καύσιμα κι ασθενοφόρα.
Να στηρίξουμε Παλαιστίνιους γιατρούς, νοσηλευτές κι εθελοντές, βοηθώντας στην παροχή τροφίμων και καταφυγίων καθώς εκτυλίσσεται η κτηνωδία.
Να στηρίξουμε όπως χρειάζεται ανθρωπιστικές ομάδες σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης όπου επίσης εξαπλώνονται η βία κι η αστάθεια.
Να επισπεύσουμε μια εκστρατεία ταχείας δράσης για να σωθούν τα παιδιά της Παλαιστίνης και του Ισραήλ απ’ τον πόλεμο, ξεκινώντας με την απελευθέρωση των παιδιών που κρατούνται όμηροι απ’ το Ισραήλ και τη Χαμάς.
Να ενισχύσουμε την Ομάδα Δράσης μας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ώστε να αγωνιστούμε για δικαιοσύνη για τα θύματα του πολέμου, των γενοκτονιών και του απαρτχάιντ σ’ όλο τον κόσμο, και να ενισχύσουμε τη δράση του Avaaz για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.Όπου κι αν βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή, είναι ευκαιρία να βοηθήσεις άμεσα τα παιδιά της Γάζας. Όσο περισσότερους πόρους συγκεντρώσουμε, τόσο περισσότερους γιατρούς, καταφύγια και βοήθεια θα μπορέσουμε να παρέχουμε. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€

ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Απ’ την Υεμένη και τη Συρία, μέχρι και το Αφγανιστάν, το κίνημα του Avaaz έχει γίνει μια ισχυρή φωνή για τα αθώα παιδιά που έχουν παγιδευτεί στη λαίλαπα του πολέμου. Ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές, το κίνημά μας μπορεί να γίνει ένας φάρος ελπίδας, κι αυτή τη στιγμή δεν απαιτούμε τίποτα λιγότερο. Γι’ αυτό λοιπόν, με όλη την αγάπη και τη γενναιοδωρία μας, ας αναλάβουμε τώρα δράση για τα παιδιά της Γάζας.

Με ελπίδα κι ατελείωτη αποφασιστικότητα, πάντα,

Kaitlin, Mike, Camille, Adela, Fadi, Noor, Nell, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...