Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

«Όχι» στην επιστροφή γενίτσαρων και γυρολόγων στο ΠΑΣΟΚ

Μπορεί η ‘τρικυμία’ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να μην αφορά στα άλλα κόμματα και κάποια εξ αυτών να γνωρίζουν καλά ότι δεν θα πρέπει να υπεισέρχονται στα εσωτερικά άλλων πολιτικών φορέων, αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, τα αφήνει αδιάφορα.

Αν υπάρχει ένα κόμμα όμορο στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, και ως εκ τούτου, είναι περίπου αυτονόητο ότι στελέχη του ρωτούνται για όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου.
Καμία διάθεση εμπλοκής στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Παναγιώτης Δουδωνής, για λόγους …ηθικής. Ο ίδιος, ωστόσο, μιλώντας στον Σκάι, υποστήριξε για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ότι «πρέπει να γίνουμε από κόμμα, ξανά παράταξη», αναγγέλλοντας μία αμφίπλευρη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ προς το Κέντρο και την Αριστερά. Για του λόγου το αληθές, μίλησε για ένα ΠΑΣΟΚ, που με πυρήνα την Κεντροαριστερά, ανοίγει την αγκαλιά του για ιδέες και από τη βάση, αλλά όχι στη λογική των μεταγραφών σε επίπεδο κορυφής, που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. «Δεν μιλάμε για πρόσωπα, αλλά για ιδέες», είπε, απευθύνοντας πρόσκληση στον κόσμο που βρίσκεται στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ.
Πολύ πιο …κάθετη, ήταν η απάντηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι δεν θα επιστρέψουν την επιστροφή γενίτσαρων και γυρολόγων στο κόμμα τους. Εξηγώντας την στάση του κόμματός του, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν θα κερδίσει γιατί υπάρχει ο κ.Κασσελάκης, αλλά λόγω του προγράμματος και της πρότασής του. Πηγαίνοντας όμως, ένα βήμα παραπέρα στο θέμα της τυχόν επιστροφής πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ, όρθωσε ξεκάθαρο τείχος. «Εμείς που κρατήσαμε όρθια την παράταξή μας, δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουν γενίτσαροι και γυρολόγοι στο κόμμα μας, όπως έχει πει και ο πρόεδρός μας στο συνέδριο του κόμματος. Δεν χρειαζόμαστε ούτε Σπίρτζηδες, ούτε Ραγκούσηδες. Δούκες χρειαζόμαστε για να πάει μπροστά η παράταξή μας», είπε, κόβοντας κάθε συζήτηση για …ηχηρές επιστροφές.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος, όμως, τοποθετήθηκε και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που τον τελευταίο καιρό ‘βράζει’, ενώ χθες, φαίνεται ότι λίγο έλειψε για να ξεφύγουν τα πράγματα. «Όταν τα κόμματα μαζεύουν κάθε καρυδιάς καρύδι, τα αποτελέσματα είναι γνωστά», είπε, προτείνοντας όταν επιλέγονται πρόσωπα στα κόμματα, να μην τους γίνεται face control μόνο στην παρουσία ή στη γυμναστική, ή με άλλες προϋποθέσεις, αλλά θα πρέπει οι ιθύνοντες να εστιάζουν στην πολιτική. «Αυτό που λείπει σήμερα στην χώρα είναι οι πολιτικές και όσο μιλάμε σήμερα για τον κ.Κασσελάκη, η ακρίβεια δεν σταματάει να υπάρχει για τον κόσμο, απλά την καλύπτει ο κ.Κασσελάκης και η ‘Κασσελιάδα’», κατέληξε.
https://www.matrix24.gr/2023/10/ochi-stin-epistrofi-genitsaron-ke-girologon-sto-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...