Στο πλαίσιο αυτό οι ελληνικές αρχές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις δομές προσφύγων και μεταναστών, αλλά και συνολικά στις διάφορες κοινότητες μεταναστών εντός της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ακραία στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην Ελλάδα.
Παράλληλα οι αρχές ελέγχουν το διαδίκτυο και αναζητούνται κρυπτογραφημένα μηνύματα ή συνεννοήσεις, ενώ στο έργο τους συνδράμουν και ειδικοί επιστήμονες: γλωσσολόγοι, ειδικοί στους αλγόριθμους.
Ακόμα οι ελληνικές αστυνομικές αρχές είναι σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρχές στην Ευρώπη, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και πληροφορίες. Στόχος να προστατευτούν τα σύνορα μας δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι εάν η Χαμάς «ζοριστεί» στο εσωτερικό της Γάζας δεν θα θελήσει να κάνει εξαγωγή της κρίσης σε άλλες χώρες. Όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη στο παρελθόν, αυτό είχε συμβεί με τρομοκράτες του ISIS που είχαν αιματοκυλήσει το Παρίσι.
Το θέμα αυτό θα βρεθεί στην συνεδρίαση του σημερινού ΚΥΣΕΑ, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη θα ενημερωθούν αρμοδίως για την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή της Γάζας και τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η κατάσταση για την χώρα μας, σε σχέση και με το μεταναστευτικό.
Η εκτίμηση στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι εξαιρετικά πιθανόν να «πιεστούν» στο μεταναστευτικό με καραβάνια κατευθείαν από τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, αλλά και από τον Λίβανο, έτσι όλη η έμφαση εκτιμούν ότι πρέπει να δοθεί στη φύλαξη των συνόρων. Δεδομένου ότι πρόκειται για κατατρεγμένους ανθρώπους από εμπόλεμες περιοχές και δικαιούνται πολιτικού ασύλου, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σύνθετο, παρατηρούν με έμφαση αρμόδιες πηγές.
Οι πληροφορίες λένε ότι αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος θα ενημερώσει για το τι συμβαίνει στο μέτωπο του πολέμου, πώς δρουν οι Ισραηλινοί, πως θα κινηθεί ο Αμερικανικός παράγοντας το επόμενο διάστημα αλλά και για το πώς αιφνιδίασαν οι τρομοκράτες της Χαμάς.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στην κυβέρνηση επικρατεί η άποψη ότι ίσως η χώρα μας θα πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες δεδομένου ότι ο πόλεμος βρίσκεται πολύ κοντά στην Ελλάδα .
Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει μια νέα συνεννόηση της Ευρώπης με τον Ερντογάν και πιο συγκεκριμένα θεωρούν ότι η επικαιροποίηση της κοινής δήλωσης της Ε.Ε. με την Τουρκία (του 2016) εκτιμάται ότι θα συνεισέφερε στον έλεγχο του μεταναστευτικού.
«Πρέπει να τρέξουν όσο πιο δύσκολα οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία που επιχειρούν Ελλάδα και Τουρκία» έλεγαν κυβερνητικά στελέχη.
Στο ΚΥΣΕΑ, εκτός του πρωθυπουργού, μετέχουνο Υπουργός Εξωτερικών,
ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,
ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,
ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου
ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και
ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την σύνοδο των υπουργών Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας κάλεσε τις χώρες της συμμαχίας να μιλήσουν για την θέση τους πάνω στο ζήτημα του Ισραήλ τονίζοντας ότι «Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική περίσταση».
https://www.topontiki.gr/2023/10/12/polemos-sto-israil-sinagermos-stin-athina-gia-tous-monachikous-likous/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου