Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Ικανοποίηση στην Χαριλάου Τρικούπη

Ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι είναι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από τις επιδόσεις των υποψηφίων τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού καταγράφθηκαν ως η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση, βάζοντας τώρα πλώρη για την κατάκτηση του μοναδικού τους στόχου στο νέο αφήγημα της Χαριλάου Τρικούπη, όπως το περιέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στον απόηχο της ΔΕΘ πριν από λίγες εβδομάδες στο Ζάππειο. Σύμφωνα με αυτό το αφήγημα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές έγινε μόνο ένα ακόμα βήμα για την Χαριλάου Τρικούπη, που στόχο έχει τώρα να καταστεί επί της ουσίας -αν και όχι στους τύπους- αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές, και κατόπιν το πολιτικό πρόγραμμα που θα καταθέσει ενόψει εθνικών εκλογών το 2027, να γίνει το κυβερνητικό σχέδιο της χώρας. Μιλούν, εξάλλου, ανοιχτά για ‘προοδευτική κυβέρνηση’ στην χώρα μετά από τις επόμενες εθνικές εκλογές, επιθυμώντας να είναι εκείνοι που θα ‘στείλουν στο σπίτι του’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για του λόγου το αληθές κορυφαία στελέχη του κόμματος σχολίαζαν χθες ότι «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία. Είναι ξεκάθαρα και με μεγάλη διαφορά η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση. Και με σταθερά βήματα, ξεκάθαρο προοδευτικό προγραμματικό λόγο, οδεύουμε προς τον επόμενο στόχο, η παράταξή μας, η δημοκρατική παράταξη να είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τη Νέα Δημοκρατία». Βάζοντας στους υπολογισμούς τους τόσο τα χρίσματα, όσο όμως και τα μέλη του κόμματος και τα στελέχη που έχουν διαχρονική πορεία στην παράταξη, στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για νίκη σε 72 δήμους και ‘τροχιά διεκδίκησης στον δεύτερο γύρο’ για άλλους 40 δήμους. Θυμίζουν δε με νόημα ότι στις περισσότερες εκ των περιφερειών ανά την χώρα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υπερκέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έγινε το ‘σημείο αναφοράς της ψήφου απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές’ σε δύο κρίσιμες αναμετρήσεις, στον δήμο Αθηναίων, με τον Χάρη Δούκα να έρχεται δεύτερος και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Δημήτρη Κουρέτα να πετυχαίνει το ίδιο.


Την ίδια ώρα, σημειώνουν ότι στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις του κόμματος δίνουν ισχυρό ‘παρών’, ενώ ξεχωρίζουν τις Σέρρες, όπου την ανατροπή σε μία ‘καραμανλική’ περιοχή, έκανε η κ.Μητλιάγκα. Μεγάλοι δήμοι ανά την χώρα, όπως Κόρινθος, Μινώα Πεδιάδας, Ρέθυμνο, Χανιά, εξέλεξαν ήδη δήμαρχο, ενώ σε τροχιά διεκδίκησης είναι η Καβάλα, η Κοζάνη, ο δήμος Ιωαννιτών κ.λ.π. Παρόμοια είναι η εικόνα στην Αττική, όπου η Καλλιθέα και η Αγία Βαρβάρα εξέλεξαν ήδη δήμαρχο από τις τάξεις της παράταξης του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ με αξιώσεις, όπως λένε, θα δοθεί η μάχη σε Άγιο Δημήτριο, Βύρωνα, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Ίλιον και Πετρούπολη.
https://www.matrix24.gr/2023/10/ikanopiisi-stin-charilaou-trikoupi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...