Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ισραήλ/Παλαιστίνη: Απ’ τον τρόμο στην ελπίδα

Οι δρόμοι της Παλαιστίνης και του Ισραήλ είναι βουτηγμένοι στο αίμα, τα δάκρυα και τη δυστυχία. Τώρα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στη Γάζα έχουν μόνο λίγες ώρες για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους... αλλιώς θα σκοτωθούν. Είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια στα παιδιά. ΑΡΚΕΤΑ! Ας απαιτήσουμε την άμεση διεθνή προστασία των αθώων παιδιών απ’ αυτήν τη φρίκη, πριν έχουμε περισσότερα θύματα από μια ακόμα επίθεση ή ακόμα χειρότερα… από μια σφαγή.

ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ

Φίλες και φίλοι, Για μένα, αυτή η εκστρατεία είναι και προσωπικό ζήτημα. Έχω δει φίλους μου στη Γάζα σε κατάσταση σοκ, να ψάχνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ανάμεσα στα συντρίμμια και να βρίσκουν μικρά άψυχα κορμιά. Εξίσου στοιχειωμένες είναι κι οι κραυγές των οικογενειών στο Ισραήλ απ’ τις φρικαλεότητες της Χαμάς.

Κι η κατάσταση πρόκειται να χειροτερέψει. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στη Γάζα έχουν μόνο λίγες ώρες για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους… αλλιώς θα σκοτωθούν.

Αυτό που χρειάζεται για να μπει τέλος σ’ αυτή την αποτρόπαιη παιδική κακοποίηση είναι μια συμφωνία ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, ώστε η Χαμάς να απελευθερώσει τα παιδιά και τις οικογένειες που κρατά ομήρους, και παράλληλα το Ισραήλ να απελευθερώσει τα παιδιά της Παλαιστίνης που έχει φυλακίσει και να σταματήσει τις επιθέσεις σε σχολεία και περιοχές με παιδιά.

Κι εδώ είναι που το κίνημά μας μπορεί να βοηθήσει να μπει τέλος στον πόλεμο. Ας ξεκινήσουμε μια παγκόσμια κατακραυγή άνευ προηγουμένου, απαιτώντας απ’ τους ηγέτες των ΗΠΑ, του Κατάρ, της Τουρκίας και της Γερμανίας να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ και τη Χαμάς για να σωθούν τα παιδιά και των δύο πλευρών.






Υπόγραψε για να γίνουμε μια ασπίδα γι’ αυτά τα παιδιά

Ορισμένοι ηγέτες προσπαθούν να διαπραγματευτούν με το Ισραήλ και τη Χαμάς, και πηγές μάς λένε πως μια μαζική παγκόσμια κινητοποίηση μπορεί να πιέσει και τις δύο πλευρές για να σώσουν αυτά τα παιδιά.

Αυτή είναι η πιο σημαντική έκκληση που μπορεί να κάνει ένα παγκόσμιο κίνημα σαν το δικό μας αυτή τη στιγμή για να σωθούν αθώες ζωές, παγιδευμένες στα πυρά.

Οι φωνές μας πρέπει να ηχήσουν πιο δυνατά απ’ τους κρότους του πολέμου.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται θάρρος για να πάρεις θέση σ’ αυτό το θέμα. Το βάρβαρο απαρτχάιντ της ισραηλινής κυβέρνησης αλλά κι η απάνθρωπη επίθεση της Χαμάς ευθύνονται γι’ αυτό το μακελειό. Οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου εξακολουθούν να σιωπούν για τα επί δεκαετίες εγκλήματα πολέμου κατά των παιδιών της Παλαιστίνης, κι αυτό τις κάνει συνένοχες.

Οικογένειες στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ θέλουν όσο τίποτα να είναι τα παιδιά τους ασφαλή. Avaaz σημαίνει «φωνή». Πάντα πιστεύαμε ότι η σιωπή μπορεί να είναι ένας θανάσιμος σύμμαχος της καταπίεσης. Τώρα οι φωνές μας έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Βοήθησε να στείλουμε μια εκκωφαντική έκκληση: ένωσε τώρα τη φωνή σου και θα την παραδώσουμε απευθείας στους ηγέτες που μπορούν να δράσουν άμεσα.

Υπόγραψε για να γίνουμε μια ασπίδα γι’ αυτά τα παιδιά

Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τους βασικούς φορείς που διαπραγματεύονται μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά δεν θα αναλάβουν δράση αν δεν δουν παγκόσμια κινητοποίηση πιο εκκωφαντική απ’ τις βόμβες που πέφτουν στη Γάζα. Το κίνημά μας έχει τη δύναμη να βοηθήσει να σωθούν οι ζωές αυτών των παιδιών. Ας βάλουμε λοιπόν τα δυνατά μας πριν να είναι πολύ αργά.

Με ελπίδα και θάρρος,

Fadi, με Christoph, Alice, John, Mo και την υπόλοιπη ομάδα του Avaaz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου