Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Επόμενος στόχος του ΠΑΣΟΚ , η …κυβέρνηση

Απολύτως σαφή κάνει με κάθε ευκαιρία πια τον στόχο του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Και αυτός δεν είναι άλλος, από το να αποτελέσει το πολιτικό, προοδευτικό πρόγραμμα του κόμματός του την επιλογή του κόσμου για κυβερνητικό σχέδιο για την χώρα, την επομένη των προσεχών εθνικών εκλογών. Στο μεταξύ, κορυφαίο σταθμό αποτελούν οι ευρωεκλογές, με τον επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη πάντως, να μην κρύβει την αισιοδοξία του, ούτε για αυτές.

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει πρωταγωνιστικά», είπε χθες, μιλώντας από τα Ιωάννινα και τη θεματική εκδήλωση του κόμματος για την Παιδεία και τις Ανισότητες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, δίνοντας το στίγμα ότι «είμαστε ξανά εδώ, ενωμένοι, δυνατοί, με στόχο στις επόμενες εθνικές εκλογές να στείλουμε τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση». Υποστήριξε εξάλλου, πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι έχει τον τρόπο να νικάει τη ΝΔ, η οποία και επανέλαβε ότι την προηγούμενη Κυριακή υπέστη την πρώτη της μεγάλη ήττα. «Ο αγώνας μας για να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία και η συντήρηση αξιόπιστο και αξιόμαχο αντίπαλο, σιγά – σιγά ριζώνει σε κάθε μεριά της πατρίδας μας», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος πλέον για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι να είναι δεύτερο κόμμα, αλλά να γίνει κυβέρνηση και να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Το ίδιο μήνυμα εξάλλου, έστελνε την ίδια ώρα, με εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, όπου δήλωνε ότι «στοχεύουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές το προοδευτικό μας πρόγραμμα, να είναι σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας». Εκτιμώντας ότι ο λαός αποδοκίμασε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές την αλαζονεία και το συγκεντρωτικό μοντέλο εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και επιστρέφοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τα περί ‘πράσινης αλαζονείας’ με την αποστροφή του λόγου του ότι «αλαζονεία είναι το πρωτοφανές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γυρνά την πλάτη στη λαϊκή ετυμηγορία, να ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να κομπάζει για επιτυχίες στις οποίες ήταν απλώς παρατηρητής», ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε την ενίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων, τασσόμενος όμως ξεκάθαρα κατά των παρασκηνιακών συμφωνιών κορυφής, τις οποίες και περιέγραψε ως ατελέσφορες και απωθητικές για τους πολίτες.
https://www.matrix24.gr/2023/10/epomenos-stochos-tou-pasok-i-kivernisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...