Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΣΟΚ: Με ποιους «Αριστερούς» θέλει να συνεργαστεί ο Ανδρουλάκης – Τι σημαίνει η επίθεση Κασσελάκη

Σαφές μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μοναδικό στόχο την πολιτική αυτονομία και αυτό θα συνεχίζει να πράττει έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στο Open, θέλοντας να δώσει τέλος στα σενάρια που διακινούνταν τα τελευταία 24ωρα – μετά τη μεγάλη νίκη του Χάρη Δούκα στην Αθήνα – περί σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «Αριστεροί» που θέλει ο Ανδρουλάκης

«Αποδείξαμε με τη στρατηγική μας ότι εμείς μπορούμε να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία με συμμαχίες, αλλά προγραμματικές στη βάση της κοινωνίας και όχι με αποφλοιωμένες και τυχοδιωκτικές προσεγγίσεις», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνοντας θετικός σε συμμαχίες και συνεργασίες οι οποίες όμως θα είναι στη βάση των συνεργασιών της κοινωνίας.

«Είμαι υπέρ των συνεργασιών στη βάση της κοινωνίας και το αποδείξαμε. Μόνος του ήταν ο κ. Δούκας; Προφανέστατα θέλουμε συνεργασίες, αλλά πολιτικές. Όχι με τυχοδιώκτες που τη μία κατακεραυνώνουν δημοσκοπήσεις και κανάλια και, μόλις τους κάνουν τη δουλειά τους, το παίζουν καλοί, ή με άλλους που λένε ότι μένουμε στην Ευρώπη αλλά υπονομεύουν τις ανεξάρτητες αρχές όπως συμβαίνει στην Ουγγαρία.

Κινούμαι αξιακά. Δεν πρόκειται, αυτό που θεωρώ ότι πρέπει να γίνει στη χώρα που είναι ένα σύγχρονο πολιτικό προσωπικό με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, με γενναίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, να το υπονομεύσω και να δείτε στην πορεία για την καρέκλα να κάνω επώδυνους συμβιβασμούς και για την παράταξη και για την πατρίδα. Τέτοιους συμβιβασμούς δεν πρόκειται να κάνω», ξεκαθάρισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.


Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη θα επιδιώξουν τις επόμενες μέρες να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους από την Αριστερά οι οποίοι πραγματικά θέλουν να συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ στον αγώνα στην συντήρηση.

Όπως εξηγούν κορυφαία στελέχη του Κινήματος είναι ανάγκη της παράταξης. Στο ερώτημα τι είναι όμως «προοδευτικό» σε Κέντρο και Αριστερά συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι προοδευτικό κέντρο δεν είναι ο Μητσοτάκης ο οποίος τα βρίσκει με τον Βελόπουλο και με τον Μπέο; Ενώ στην Αριστερά δε μπορεί να είναι αυτοί που καταδίκαζαν τις δημοσκοπήσεις ως στημένες και τελικά απεδείχθη ότι τους είχαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από ό,τι πήραν,


Την… μαγιά για το πως θα γίνει αυτή η συνεργασία την έχει «καταθέσει» στο κόμμα ο Χάρης Δούκας μιας και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως θα κρατήσει την συνταγή του. «Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ και με το κέντρο και με την προοδευτική αριστερά, όπως έκανε και ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα, αρκεί να αντιμετωπίσουμε πελατειακές πρακτικές, συντηρητικές αντιλήψεις και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σταθερά υπονομεύει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Πυρά» σε Κασσελάκη

Είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέβασε τους τόνους απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Χωρίς να αναφέρει το όνομα του και έχοντας κρατήσει χαμηλά την ρητορική του όλο το προηγούμενο διάστημα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο σημεία. Αρχικά για τους «πανηγυρισμούς» υπογραμμίζοντας: «ψέγουν εμάς, που πανηγυρίζουμε.

Δικαιούνται κάποιοι να πανηγυρίζουν από τη Νέα Υόρκη για τη νίκη που πετύχαμε στην Αθήνα, και όχι εμείς; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μία περιδίνηση. Δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά του και ούτε θα σηκώσουμε εμείς τα προβλήματά του». Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στη σχέση που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης με τα τα ΜΜΕ.


«Είναι προοδευτικό κάποιοι να αποκαλούν τα ΜΜΕ “βοθροκάναλα” και τώρα που τους παίζουν μέρα-νύχτα -όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά για βόλτες με σκυλάκια- δεν υπάρχει πια αυτή η έννοια»;

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχοντας πετύχει νίκες στην αυτοδιοίκηση θέλει να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον μοναδικό εκφραστή της Κεντροαριστεράς δείχνοντας με το δάκτυλο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να υπηρετήσει αυτό το ρόλο καθώς έχει έρθει σε «περιδίνηση».
https://www.topontiki.gr/2023/10/18/pasok-me-pious-aristerous-theli-na-sinergasti-o-androulakis-ti-simeni-i-epithesi-kasselaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...