Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Ρένα Δούρου: Κατηγορεί το ΥΠΕΞ για αδυναμία επαναπατρισμού Ελλήνων από το Ισραήλ

Αδυναμία να επαναπατρίσει τους Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην εμπόλεμη ζώνη στο Ισραήλ καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών η Ρένα Δούρου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή τονίζει επίσης, ότι υπάρχουν καταγγελίες για διακριτική μεταχείριση γκρουπ προσκυνητών 81 ατόμων που επαναπατρίστηκαν από τις Ελληνικές αρχές.

«Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώνουν στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα tvxs ότι υπάρχει αδυναμία επαναπατρισμού των υπολοίπων Ελλήνων και Ελληνίδων στο Ισραήλ και το αποδίδουν στην έλλειψη πτήσεων και τα υψηλά κόστη των υπαρχόντων εισιτηρίων», αναφέρει και προσθέτει πως είναι υποχρέωση του υπουργείου Εξωτερικών ΥΠΕΞ να συνδράμει τους Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό, πόσο δε μάλλον όταν βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε εμπόλεμες ζώνες.
Στην ερώτησή της καλεί την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντήσει ποιες προσπάθειες καταβάλλονται για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων, άμεσα και με ασφάλεια και εάν επιβεβαιώνει την απάντηση που έδωσαν πηγές του σε σχετικό ερώτημα της ιστοσελίδας, «πως υπάρχει αδυναμία επαναπατρισμού των υπολοίπων Ελλήνων».
https://www.topontiki.gr/2023/10/10/rena-dourou-katigori-to-ipex-gia-adinamia-epanapatrismou-ellinon-apo-to-israil/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...