Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Aφοπλισμός-ξεπούλημα στο ανατ. Αιγαίο, από Μητσοτάκη

Οι λυσσαλέες επιθέσεις των εξαγορασμένων ΜΜΕ Αθήνας, γνωστά και ως ''υπηρετικό προσωπικό Μητσοτάκη'' στον νέο αρχηγό της αξιωμ. Αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στεφ. Κασσελάκη, δεν γίνονταν -με χυδαιότητα- μόνο γιά να καλύψουν τις βρωμιές του ''καθεστώτος Μητσοτάκη'', αλλά και γιά να στρέψουν την προσοχή του κόσμου αλλού, σε ότι αφορά το ξεπούλημα στο Αιγαίο, που ξεκίνησε από τον διεφθαρμένο και ξενόδουλο υιό του ''αποστάτη-απατεώνα''.

Σε ρόλο ''χρήσιμου ηλίθιου'' και οι χρησιμοποιούμενοι από τα δεξιά εξαγορασμένα ΜΜΕ, ψευταριστεροί Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας κ.ά.
Γιά όσα βρώμικα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα, με ''διαπραγματεύσεις-παραχωρήσεις'' στην Τουρκία, ΔΕΝ υπάρχει αντίδραση, ούτε από τα θλιβερά άβουλα κόμματα αντιπολίτευσης, ούτε -φυσικά- από τα ΜΜΕ Αθήνας.

Με πρόσχημα βοήθεια στο διεφθαρμένο καθεστώς Ζελένσκι (Ουκρανία), που προκάλεσε τον πόλεμο με την Ρωσία, με ''προβοκάτσια ΗΠΑ'' (Μπάϊντεν), άρχισε ο αφοπλισμός (αποστρατιωτικοποίηση) των νησιών, όπως απαιτούσε ο Ερντογάν.

Οι ψεύτες, με τον δουλοπρεπή και ''δεδομένο'' γιά τις ΗΠΑ, πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, είπαν θα αντικαταστήσουν τα τεθωρακισμένα και άλλα οπλικά συστήματα στα νησιά. ΔΕΝ τα αντικατέστησαν, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό, δεχόμενοι έτσι την ''απαίτηση'' Ερντογάν. Και οι δήθεν δικαιολογίες, περί δήθεν τοποθέτησης -μελλοντικά- ''καλύτερων αμυντικών συστημάτων'', δεν πείθουν.

Κι ενώ στην Ελλάδα ασχολούνται -ΜΜΕ και πολιτικοί- με Κασσελάκη, η κυβέρνηση κινείται υπόγεια, ανθελληνικά, ως δουλοπρεπής, με απαίτηση ΗΠΑ (γιά αφοπλισμό των νησιών κ.ά.). Και την αλήθεια την μάθαμε, όπως γίνεται πάντα, όχι απο την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ Αθήνας, αλλά από μιά τουρκική εφημερίδα, την φιλοκυβερνητική Yeni Safak. Τι αναφέρει:

«H κυβέρνηση της Αθήνας έχει σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν τους έχει παραχωρηθεί», υποστηρίζει σε δημοσίευμά της (10 Οκτ. '23) η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak και κάνει λόγο για «βήματα εξομάλυνσης, τα οποία ξεκίνησαν μετά τις καταστροφές του Φεβρουαρίου, ενισχύθηκαν περαιτέρω με τη συνάντηση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε μια «κίνηση- έκπληξη από την Αθήνα» και υποστηρίζει ότι «αναμένονται θετικές εξελίξεις στο θέμα των νησιών, το οποίο αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μέχρι τη σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο... Η διαμάχη για το Αιγαίο, είναι ένα από τα πιο σοβαρά και σύνθετα ζητήματα της ατζέντας και επηρεάζει άμεσα τα χωρικά ύδατα, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα περίπου 152 νησιών, νησίδων και βράχων.

Το καθεστώς των νησιών και των βραχονησίδων με αβέβαιο νομικό καθεστώς στο Αιγαίο, δεν καθορίστηκαν στις συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947. Το πρόβλημα των νησιών μεταξύ των δύο χωρών πηγάζει από την επιθυμία της Ελλάδας να έχει υπό την κατοχή της όλα τα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες που βρίσκονται σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Ανατολίας, κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Εξαιτίας της διαφοράς περί EGEAYDAAK, δεν έχει επιτευχθεί λύση σε θέματα όπως ο διαμοιρασμός των περιοχών θαλάσσιας και εναέριας δικαιοδοσίας στο Αιγαίο, η υφαλοκρηπίδα και τα θέματα εναέριου χώρου», σημειώνει προβάλλοντας τα τουρκικά επιχειρήματα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Αναφέρεται και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, λέγοντας ότι «η Ελλάδα αποφάσισε τους τελευταίους μήνες να ενισχύσει την πολεμική της αεροπορία απέναντι στην Τουρκία, παρήγγειλε αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία και τα ανέπτυξε στο νησί Λιμένι, λίγες ώρες μακριά από την Τουρκία. Παρομοίως, στο νησί της Σάμου, το πλησιέστερο νησί στην Τουρκία, εκατοντάδες Έλληνες στρατιώτες είναι τοποθετημένοι σε 4 βάσεις. Υπάρχουν επίσης συστήματα που ανήκουν στις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Μεγίστη, τη Χίο, την Πάτμο, τα Ψαρά, τους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, την Καλόλιμνο, την Ψέριμο, τη Σύμη, τη Στρογγυλή Μεγίστης και τη Ρω, που είναι επίσης πολύ κοντά στην Τουρκία...

Στη νέα περίοδο σχέσεων των δύο χωρών, η τοποθέτηση πυρομαχικών στα νησιά, τα οποία ήταν εξοπλισμένα στο παρελθόν, έχει σταματήσει και με τις θετικές αποφάσεις που θα ληφθούν στο μέλλον, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την κατάσταση στα νησιά».
https://www.kalami.us/2023/ellada/aegean-xepoulhma.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...