Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Νύχτα …πανηγυριού, έζησε χθες το βράδυ η Χαριλάου Τρικούπη, που βάζει ήδη πλώρη για τον επόμενο στόχο της. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει μιλήσει για προοδευτική κυβέρνηση την επομένη των εθνικών εκλογών, από σήμερα κιόλας ξεκινά η μάχη του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Στόχος σε αυτές, είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να γίνει και επισήμως, έστω και άτυπα, δεύτερη δύναμη στο πολιτικό στερέωμα της χώρας και πρώτη στον προοδευτικό χώρο, ώστε να μιλά από θέση ισχύος.

Αυτό το νέο αφήγημα του κόμματος, που διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τα χείλη του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, στον απόηχο της ΔΕΘ, υπηρέτησε και χθες, στις δηλώσεις του λίγο μετά από την ξεκάθαρη νίκη του

κόμματός του στους εμβληματικούς δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη να σημειώνουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι «βάλαμε τρεις βασικούς στόχους και ευοδώθηκαν και οι τρεις». Την ίδια στιγμή τόνιζαν ότι πολλοί μικρότεροι δήμοι ανά την Ελλάδα βάφτηκαν χθες πράσινοι, πολλοί εξ αυτών μετά από πολλά χρόνια, «επιβεβαιώνοντας στον δεύτερο γύρο αυτό που είχαμε εξάγει ως συμπέρασμα από τον πρώτο, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερη δύναμη στην Αυτοδιοίκηση», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

«Σήμερα πετύχαμε μία καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης», είπε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσερχόμενος στην Χαριλάου Τρικούπη και αφού πρώτα περίμενε καρτερικά να κάνει δήλωση ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, ο Χάρης Δούκας, για να μην του ‘κλέψει τη δόξα’, κάτι που έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σε μία προσπάθεια ο Χάρης Δούκας να παρουσιάσει μόνος του το πρόγραμμά του και να μην τον ‘καπελώσει’ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη εξάλλου και χθες ακόμα έκανε λόγο για μία ‘νίκη της αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη’, για μία ‘νίκη της ανανέωσης’ και για μία ‘νίκη του προοδευτικού λόγου που αγκαλιάζει τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού’. Κυρίως όμως, μίλησε για μία «πρώτη μεγάλη ήττα του κ.Μητσοτάκη, της αλαζονείας, της αμετροέπειας και των πελατειακών πρακτικών». Πολιτικοποιώντας τα αποτελέσματα, εξάλλου, επανέλαβε όσα καταλογίζει στον κ.Μητσοτάκη στον απόηχο των διεργασιών για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ περί  συνεργασίας ακόμα και με το σκοτάδι για να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους. Σε κάθε περίπτωση, μίλησε για μία ‘νικηφόρα πορεία’ του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε στις εθνικές εκλογές και για πολλές μάχες που υπάρχουν ακόμα μπροστά. «Είμαι σίγουρος ότι θα τις κερδίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί», είπε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη μίας ισχυρής, προοδευτικής, αξιόπιστης δύναμης «για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση», όπως είπε, κάνοντας λόγο για «μία ισχυρή προοδευτική δύναμη, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση». Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαίωσε τρόπον τινά το όραμά του και έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα του στο εξής.

Ερωτηθείς για τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, τον περιέγραψε ως έναν ηθικό άνθρωπο, με επάρκεια, που θα προσφέρει τα μέγιστα για να βελτιώσει την πόλη και να την κάνει πιο ανθρώπινη. Πηγαίνοντας μάλιστα, λίγο αργότερα, στο εκλογικό κέντρο του κ.Δούκα επί της οδού Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, για να τον συγχαρεί, τον περιέγραψε ως έναν νέο επιστήμονα, με επάρκεια και θάρρος, που απέδειξε τον τελευταίο ενάμιση μήνα ότι έχει αστείρευτη δύναμη, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι θα κάνει την Αθήνα πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη.

https://www.matrix24.gr/2023/10/me-to-vlemma-stis-evroekloges-ke-tis-ethnikes-ekloges-to-pasok-kinima-allagis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...