Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Le Figaro: Θα ζητηθούν νέες θυσίες από τους Έλληνες

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες 
η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία 
σχολιάζει μέσα από κείμενό της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.  Μάλιστα, ήδη από χθες έχει ενημερώσει πως το ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται σε ύφεση παρουσιάζοντας, ταυτόχρονα, τα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ.
«Ένα κρύο ντουζ. Τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα σημειώνουν μια πτώση στο ΑΕΠ τρεις φορές μεγαλύτερη από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί», αναφέρει Le Figaro επικαλούμενη τα νέα στοιχεία.   Ο τελικός υπολογισμός για όλο το 2016 δεν έχει γίνει ακόμα αλλά η απόκλιση από τα τωρινά στοιχεία θα είναι μικρή της τάξης του 0,05%. Ετσι το 2016 θα είναι η 8η συνεχόμενη χρονιά ύφεσης για την Ελλάδα με ένα
μικρό «διάλειμμα» το 2014, σχολιάζει η Le Figaro.
Γράφει ακόμα πως η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθότι είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ενώ σημειώνει και τη χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης της ΕΛΣΤΑΤ, τονίζοντας πως η ανακοίνωση έγινε την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στο υπουργικό συμβούλιο για … ανάπτυξη και απαλλαγή από το ΔΝΤ.
 Παράλληλα, η Le Figaro σημειώνει πως η «άσχημη αυτή εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση του Αλλέξη Τσίπρα διαπραγματεύεται με τους ευρωπαίους δανειστές για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, ώστε να λάβει νέα [οικονομική] βοήθεια στα πλαίσια του τρίτου οικονομικού προγράμματος βοήθειας», γεγονός που μάλλον, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα οδηγήσει στην απόφαση να ληφθούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να μην επιδεινωθούν περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο […]» αναφέρει το κείμενο, γράφοντας μάλιστα πως είναι σχεδόν βέβαιο πως οι ελληνικές αρχές θα αναγκαστούν να ζητήσουν περισσότερες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες.
http://www.topontiki.gr/article/210970/le-figaro-tha-zitithoyn-nees-thysies-apo-toys-ellines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Που πηγαίνουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές

Χρήστος Κάτσικας 40.000 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10.000...