Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να προκαλέσεις πανικό για το ευρώ με μια δημοσιογράφο και δυο κομισάριους

Του Αρη Χατζηστεφάνου
Μαθήματα για το πως να (προσπαθήσεις να) προκαλέσεις αισθήματα πανικού δίνει αυτή την εβδομάδα η επιχείρηση διάσωσης του ευρώ, που επιχειρεί η Αννα Διαμαντοπούλου με τη βοήθεια Ελλήνων δημοσιογράφων. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να μαγειρέψετε μια πληροφορία μηδαμινής σημασίας.
1) Χρειάζεσαι καταρχήν μια πρώην επίτροπο της ΕΕ (π.χ την Διαμαντοπούλου), η οποία θα ζητήσει από τον νυν επίτροπο οικονομίας (πχ τον Μοσκοβισί) να δημοσιοποιήσει σχέδιο που είχε εκπονήσει το καλοκαίρι του 2015 για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Γνωρίζεις φυσικά ότι κάθε οργανισμός που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να εκπονεί τέτοια σχέδια για κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Όπως γνωρίζεις ότι θα αποτελούσε έγκλημα και για κάθε ελληνική κυβέρνηση να μη έχει ένα στα συρτάρια της (αν και αυτό το έγκλημα φαίνεται πως έχει
πραγματοποιηθεί κατ’ επανάληψη). Γνωρίζεις επίσης ότι ο οργανισμός δεν πρόκειται να το δημοσιοποιήσει γιατί από μόνη της μια τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στις διεθνείς αγορές. Για αυτό άλλωστε καμία κυβέρνηση στην ιστορία δεν προχώρησε σε τέτοιες κινήσεις διαφημίζοντας τα σχέδιά της (εκτός αν θέλει η ίδια να κερδοσκοπήσει πολιτικά με τις αντιδράσεις).
2) Μετά απλώς περιμένεις έως ότου ο επίτροπος να αρνηθεί τη δημοσίευση του σχεδίου, όπως οφείλει να κάνει.
3) Στη συνέχεια συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης (με δημοσιογράφους γνωστούς για τη διαχείριση κρατικών διαρροών) αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν μια αίσθηση μυστικοπάθειας. Τι μας κρύβουν; Γιατί δεν είναι όλα στο φως; Αυτά φαίνεται να αναρωτιέται λόγου χάρη η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη στην Καθημερινή, η οποία διανθίζει το κείμενό της με απαξιωτικούς όρους όπως δραχμιστές (κατά το τζιχαντιστές) και σενάρια ολέθρου.
4) Γνωρίζοντας ότι σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις η πλειονότητα των Ελλήνων όχι μόνο δηλώνει ότι δεν φοβάται τις επιπτώσεις του Grexit (και πως να τις φοβάται αφού τις έχει ήδη υποστεί χωρίς να δει κανένα από τα θετικά της αλλαγής νομίσματος) αλλά φαίνεται να στηρίζει την επιστροφή στη δραχμή πρέπει να παίξεις το τελευταίο μεγάλο σου χαρτί – την εθνική ασφάλεια.
Διαβάζουμε λοιπόν ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» τα σχέδια της Κομισιόν «προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, έκτακτα σχέδια ασφάλειας των συνόρων, έκτακτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά και σχέδιο εκκένωσης των πολιτών της Ε.Ε. που θα εγκλωβίζονταν στη χώρα» !!!
Τώρα το γιατί η αλλαγή νομίσματος αφορά την ασφάλεια των συνόρων (ενώ δεν την αφορά η εκποίηση και η εσωτερική της διάλυση που πραγματικά αφήνει τη χώρα απροστάτευτη σε κάθε απειλή) είναι κάτι που μόνο το λόμπι του ευρώ καταλαβαίνει. Επίσης θα πρέπει κάποιος να τους θυμίσει ότι οι μόνοι πολίτες της ΕΕ, που εγκαταλείπουν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα είναι οι Έλληνες που φεύγουν μετανάστες λόγω της εμμονής των μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν στο ευρώ.
Ακόμη βέβαια και αν υπάρχουν τέτοιες αναφορές θα πρέπει κάποιος να θυμάται ότι βασικός ρόλος της Κομισιόν σε αυτή την υπόθεση είναι να τρομάζει τις μικρές χώρες με υποθετικά σενάρια ώστε να μην φύγουν από το μαντρί θέτοντας σε κίνδυνο την κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών και τα πλεονάσματα της Γερμανίας.
Η δουλειά πάντως έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερα απλά βήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι το σερβίρεις και να αφήσεις την copy paste δημοσιογραφία του διαδικτύου να αναπαράγει και να γιγαντώσει μια μη-είδηση.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2017/03/14/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%bc/#more-87084

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!