Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θερμός Ιανουάριος για το Κυπριακό

Ηταν Μάιος του 2015 όταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, συναντήθηκε για πρώτη φορά στη Λευκωσία με τον Μ. Ακιντζί, επαναφέροντας την κυπριακή διένεξη σε τροχιά... επίλυσης. Πίσω στο παρόν, έπειτα από 19 μήνες και πολλά σκαμπανεβάσματα, το κυπριακό πρόβλημα αποκτάει πλέον διαστάσεις... διεθνούς διάσκεψης, πυροδοτώντας οργασμό διαπραγματεύσεων.

Οι δύο κοινότητες (Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι), οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία), η ΕΕ -και μένει να φανεί ποιος άλλος- συναντώνται στη Γενεύη της Ελβετίας στις 12 Ιανουαρίου, με στόχο να τεστάρουν τις «κόκκινες γραμμές» τους εν μέσω «αγκαθιών» και εκκρεμοτήτων. Η τελευταία «ανάλογη» διάσκεψη ήταν στο Μπούργκενστοκ της
Ελβετίας, το 2004, με τον Κόφι Ανάν τότε σε ρόλο επιδιαιτητή να παραδίδει σχέδιο λύσης του Κυπριακού, άμεσα συνδεδεμένο με την ημερομηνία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Η συνέχεια είναι γνωστή, με τους Ελληνοκύπριους να απορρίπτουν το σχέδιο. «Η Γενεύη δεν θα είναι Μπούργκενστοκ», σπεύδουν να διευκρινίσουν πηγές από Αθήνα και Λευκωσία.
http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/thermos_ianouarios_gia_to_kypriako-64814244/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!