Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Σόιμπλε: Ο λαϊκισμός και ο προστατευτισμός απειλούν την παγκόσμια ευημερία


Ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός θα συνεχίζουν να αυξάνονται έως ότου οι μεγαλύτερες παγκοσμίως οικονομίες αρχίσουν να περιορίζουν τις υπερβολές της παγκοσμιοποίησης, αντιμετωπίζοντας το αυξανόμενο αίσθημα αδικίας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Καθώς διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών, ο εθνικισμός, ο λαϊκισμός και ο προστατευτισμός θα βρουν εύφορο έδαφος και θα θέσουν σε κίνδυνο την ευημερία, δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέδριο, απαντώντας εν μέρει στην ολοένα και πιο προστατευτική στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.
'Εάν έχουμε μάθει κάτι από τα διδάγματα του παρελθόντος, είναι ότι ο εθνικισμός και ο προστατευτισμός δεν είναι ποτέ οι σωστές απαντήσεις', δήλωσε ο Σόιμπλε, μερικές ώρες πριν τη

συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβερν Μνούτσιν.
'Ο απομονωτισμός είναι πάντα η λάθος επιλογή. Μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό βραχυπρόθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα, μπορεί μόνο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη', δήλωσε ο Σόιμπλε.
 http://www.imerisia.gr/default.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημόσιο-Συμφωνία κυβέρνησης-Θεσμών: Τι αλλάζει σε βαρέα, συμβασιούχους, μισθούς, κλαδολόγιο, manager

Τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο σε μία σειρά τομέων περιγράφει το  κείμενο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών   που δόθ...