Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Μηταφίδης: Η ΝΔ δεν κρύβει ότι είναι ταυτισμένη με τη σκληρή γραμμή των δανειστών

Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σημειώνοντας: «Έχουμε φτάσει στο αίσχος ακόμα και στο Δημόσιο να μην μπορούμε να πληρώσουμε συμβασιούχους, όπως εκείνους στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας».
Για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση και το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, ο κ. Μηταφίδης σχολίασε πως «η ΝΔ δεν κρύβει ότι είναι ταυτισμένη με τη σκληρή γραμμή των δανειστών και υπόσχεται ότι θα τα εφαρμόσει όλα».  Με αφορμή την άνοδο της ξενοφοβίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι αναπτύσσεται μια δυναμική στην Ευρώπη, καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι «λιτότητα και ύφεση τρέφουν το αβγό
του φιδιού».
Ο κ. Μηταφίδης σημείωσε ότι είναι θετική η δήλωση του Πιέρ Μοσκοβισί υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά πρέπει να εκφραστεί και στους δανειστές. «Με την πολιτική των μνημονίων πήγαμε σε μια λογική εξατομίκευσης των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί γαλέρα [...] έχουν φτάσει οι εργοδότες να αφήνουν μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους ή ακόμα και να προχωρούν σε συμψηφισμούς με τα δώρα κ.λπ.» υπογράμμισε.
Ο βουλευτής δικαιολόγησε την κοινωνική δυσαρέσκεια, όπως αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. «Δεν μπορεί παρά να υπάρχει δυσαρέσκεια των πολιτών, είναι δύσκολη η ζωή για πολλά πράγματα. Ωστόσο, η κυβέρνηση με σειρά μέτρων όπως το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, που οι προηγούμενοι ούτε ήθελαν να ακούσουν ότι υπάρχει. Φυσικά όλα αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά προσπαθούμε» είπε.
Πάντως, σημείωσε: «Το κρίσιμο ζήτημα παραμένει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ελπίζουμε οι πρωτοβουλίες να ευοδωθούν το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε οι εκλογές στην Ευρώπη να μην αναδείξουν κυβερνήσεις που υποστηρίζουν τη βάρβαρη λιτότητα».
Με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας που αφορά την ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά θυμάτων του ολοκαυτώματος (σσ. η τροπολογία δεν ψηφίστηκε από ΧΑ και ΝΔ, που υπαναχώρησε τελευταία στιγμή) ο κ. Μηταφίδης σχολίασε: «Τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν μόνο το παρελθόν, αλλά και το παρόν, ελπίζω όχι και το μέλλον της Ευρώπης. Αποδείχτηκε ότι ο ναζισμός δεν αποτελούσε μια προειδοποίηση από το παρελθόν, η πολιτική λιτότητας είναι η νεκρανάσταση του ναζισμού».
http://www.topontiki.gr/article/212307/mitafidis-i-nd-den-kryvei-oti-einai-taytismeni-me-ti-skliri-grammi-ton-daneiston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μονομερής διαγραφή του χρέους παραμένει μια ώριμη και αναγκαία διεκδίκηση

Του Θοδωρή Βουρεκά Στους καιρούς μας το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) δεν είναι προφανώς φαινόμενο μόνο ελληνικό ή φαινόμενο του αποδυν...