Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μηταφίδης: Η ΝΔ δεν κρύβει ότι είναι ταυτισμένη με τη σκληρή γραμμή των δανειστών

Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σημειώνοντας: «Έχουμε φτάσει στο αίσχος ακόμα και στο Δημόσιο να μην μπορούμε να πληρώσουμε συμβασιούχους, όπως εκείνους στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας».
Για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση και το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, ο κ. Μηταφίδης σχολίασε πως «η ΝΔ δεν κρύβει ότι είναι ταυτισμένη με τη σκληρή γραμμή των δανειστών και υπόσχεται ότι θα τα εφαρμόσει όλα».  Με αφορμή την άνοδο της ξενοφοβίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι αναπτύσσεται μια δυναμική στην Ευρώπη, καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι «λιτότητα και ύφεση τρέφουν το αβγό
του φιδιού».
Ο κ. Μηταφίδης σημείωσε ότι είναι θετική η δήλωση του Πιέρ Μοσκοβισί υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά πρέπει να εκφραστεί και στους δανειστές. «Με την πολιτική των μνημονίων πήγαμε σε μια λογική εξατομίκευσης των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί γαλέρα [...] έχουν φτάσει οι εργοδότες να αφήνουν μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους ή ακόμα και να προχωρούν σε συμψηφισμούς με τα δώρα κ.λπ.» υπογράμμισε.
Ο βουλευτής δικαιολόγησε την κοινωνική δυσαρέσκεια, όπως αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. «Δεν μπορεί παρά να υπάρχει δυσαρέσκεια των πολιτών, είναι δύσκολη η ζωή για πολλά πράγματα. Ωστόσο, η κυβέρνηση με σειρά μέτρων όπως το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, που οι προηγούμενοι ούτε ήθελαν να ακούσουν ότι υπάρχει. Φυσικά όλα αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά προσπαθούμε» είπε.
Πάντως, σημείωσε: «Το κρίσιμο ζήτημα παραμένει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ελπίζουμε οι πρωτοβουλίες να ευοδωθούν το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε οι εκλογές στην Ευρώπη να μην αναδείξουν κυβερνήσεις που υποστηρίζουν τη βάρβαρη λιτότητα».
Με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας που αφορά την ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά θυμάτων του ολοκαυτώματος (σσ. η τροπολογία δεν ψηφίστηκε από ΧΑ και ΝΔ, που υπαναχώρησε τελευταία στιγμή) ο κ. Μηταφίδης σχολίασε: «Τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν μόνο το παρελθόν, αλλά και το παρόν, ελπίζω όχι και το μέλλον της Ευρώπης. Αποδείχτηκε ότι ο ναζισμός δεν αποτελούσε μια προειδοποίηση από το παρελθόν, η πολιτική λιτότητας είναι η νεκρανάσταση του ναζισμού».
http://www.topontiki.gr/article/212307/mitafidis-i-nd-den-kryvei-oti-einai-taytismeni-me-ti-skliri-grammi-ton-daneiston

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!