Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Σώρρας και άλλοι 7 κλήθηκαν ως ύποπτοι για βαριά αδικήματα από την Εισαγγελία

Του Παναγιώτη Στάθη
Ως ύποπτοι για τη διάπραξη βαριών αδικημάτων κλήθηκαν για να παράσχουν εξηγήσεις μέχρι αύριο το μεσημέρι, ο Αρτέμης Σώρρας και 7 συνεργάτες του, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου έρευνας για την υπόθεση.
Τις κλήσεις προς παροχή εξηγήσεων έστειλε εδώ και καιρό η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου και τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται είναι αυτά της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης, εξετάζεται αν έχει διαπραχθεί σειρά άλλων αδικημάτων
όπως διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες. Η έρευνα αφορά όλα τα σκέλη της δράσης του Αρτέμη Σώρρα και του πολιτικού φορέα του, 'Ελλήνων Συνέλευσις '.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αξιολογήθηκαν η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου και δικογραφίες που εκκρεμούσαν και οι οποίες απεστάλησαν ύστερα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Ανάμεσα σ #39; αυτές ήταν η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από Εισαγγελία της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση 'Ελλήνων Συνέλευσις ' . Ο φάκελος εμπλουτίστηκε επίσης με δημοσιεύματα που απέστειλε μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...