Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βερναρδάκης: Παράνομες οι απολύσεις συμβασιούχων από ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα –Έρχεται εγκύκλιος

Παράνομες χαρακτήρισε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τις 72 απολύσεις στο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας τις οποίες είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Βερναρδάκης που βρισκεται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρωθυπουργό τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 4429/2016 οι οποίες παρέτειναν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ πρέπει να γίνουν σεβαστές και να τύχουν άμεσης εφαρμογής».

Κατέστησε, δε, σαφές ότι «οι δήμαρχοι και οί άλλοι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου», ενώ προανήγγειλε την «έκδοση σχετικής διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου και θα περιλαμβάνονται περαιτέρω διευκρινίσεις».
Να σημειωθεί ότι ανάλογη πρόθεση για απόλυση τριών συμβασιούχων είχαν καταγγείλει στην aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι  στο δήμο Κυθήρων, ωστόσο μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε παράταση των συμβάσεών τους.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/vernardakis-paranomes-oi-apoliseis-simvasiouxon-apo-ota-nomika-prosopa-erxetai-egkiklios/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!