Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά και το “Ιερό Δισκοπότηρο” της εξουσίας

Η σχετική πληροφορία-είδηση βρήκε την κοινωνία στο… χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Και ακόμη και αυτή η παράμετρος έχει τη σημασία της…
Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις διεργασίες και τις ζυμώσεις για τη δημουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Που ουσιαστικά θα επιχειρήσει να εισπράξει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, και να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Το εγχείρημα ακούγεται ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή φαίνεται να υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Και οι τρεις εμπνευστές του είναι στελέχη με μακρά
διαδρομή στο χώρο, τις λιγότερες δυνατές φορτίσεις, και διαχρονικά ενδιαφέρουσα πολιτική ρητορική.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν, αυτή τη φορά, θα υπάρξει το κάτι παραπάνω. Δηλαδή, το αν θα βρεθεί η κινητήριος δύναμη ώστε η σχετική πρωτοβουλία να μην μείνει στα χαρτιά, αλλά να αποκτήσει υπόσταση και πολιτική προοπτική.
Θεωρητικά, η σημερινή συγκυρία είναι η πλέον ιδανική από κάθε άλλη φορά στα χρόνια του Μνημονίου. Ένα μέρος της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί την επιστροφή στον… ρεαλισμό, και κάθε άλλο παρά γοητεύεται από την πολιτική ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσο για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, φαίνεται να έχουν εξαντλήσει τα όρια της κοινωνικής απήχησής τους.
Το “Ιερό Δισκοπότηρο” φυσικά είναι η εξουσία. Γιατί ενα τέτοιο κόμμα, εφόσον σταθεί με αξιώσεις και περπατήσει, θα μπορεί να λειτουργήσει ως κυβερνητκό συμπλήρωμα για τη συγκρότηση ικανούς πλειοψηφίας, είτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε με τον Αλέξη Τσίπρα.
Φτάνει φυσικά όλοι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Και την καθαρή σκέψη για το μέλλον, παραμερίζοντας τις θεμιτές προσωπικές φιλοδοξίες.
http://ysterografa.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!