Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περίπου 900 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες επέβαιναν σε δύο ξύλινα σκάφη που ταξίδευαν μαζί και εντοπίστηκαν τη νύχτα. Άλλοι 40 διασώθηκαν τα ξημερώματα, από ένα μικρότερο πλοιάριο
Περίπου 900 μετανάστες διασώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και σήμερα το πρωί στα ανοιχτά της Λιβύης, σε μια σειρά δύσκολων επιχειρήσεων, εν μέσω του χειμώνα, όπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες επέβαιναν σε δύο ξύλινα σκάφη που ταξίδευαν μαζί και εντοπίστηκαν τη νύχτα. Άλλοι 40 διασώθηκαν τα ξημερώματα, από ένα μικρότερο πλοιάριο. Ένα πλοίο του βρετανικού πολεμικού ναυτικού που μετέχει
στην ευρωπαϊκή επιχείρηση "Σοφία" καθώς και το Aquarius, το πλοίο των μη κυβερνητικών οργανώσεων SOS Μεσόγειος και Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κινητοποιήθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης στη ζώνη αυτή.
Σε ανακοίνωσή της η SOS Μεσόγειος ανέφερε ότι το ένα από τα δύο μεγάλα σκάφη έμπαζε νερά αλλά όλοι οι μετανάστες είναι σώοι και ασφαλείς. Περίπου 400 από τους διασωθέντες έχουν επιβιβαστεί στο Aquarius. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Ερυθραία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, τη Σομαλία και τη Συρία.
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας, περισσότεροι από 180.300 μετανάστες, κυρίως από τη Δυτική Αφρική και το Κέρας της Αφρικής, έφτασαν φέτος στη χώρα. Σε σύγκριση με το 2015 ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 17%.
Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη, οι περισσότεροι στα ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Νωρίτερα, η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης ανακοίνωσε ότι 11 πτώματα μεταναστών, που πνίγηκαν επιχειρώντας το επικίνδυνο ταξίδι, βρέθηκαν σε παραλίες, κοντά στην Τρίπολη.
http://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!