Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στρατηγική και μαθηματικά

Γράφει ο mitsos175
Εδώ ίσως βαρεθείς αναγνώστη. Μαθηματικά; Χρήσιμα, αλλά Βαρετά! Αντιμεταθετική, Προσεταιριστική ιδιότητα; Που τα θυμήθηκες θα πείτε. Τα μαθηματικά χρησιμοποιούν τη λογική. Το ίδιο και η Στρατηγική. Τα μαθητικά έχουν αξιώματα, πράγματα που δεχόμαστε από πριν ότι ισχύουν. Νόμοι, κανόνες υπάρχουν και στη Στρατηγική που έχει σχέση με το μάθημα της Aριθμητικής χωρίς φυσικά να ταυτίζεται.
Ας δούμε μερικούς κανόνες Στρατηγικής με απλά λόγια: Η πρώτη «μούρη», ο πιο δυνατός κάθε εποχής, θα προσπαθήσει να επιβάλει τη θέληση του σε όλους. Πράγματι, σήμερα αν συγκρίνουμε τους Αμερικάνους με κάθε έναν αντίπαλό τους χωριστά, θα δούμε ότι οι Αμερικάνοι είναι ισχυρότεροι. Μάλιστα η δύναμή τους αυξάνεται καθώς έχουν υποτακτικούς, ΝΑΤΟ και άλλους. Δηλαδή οι αντίπαλοι (Ρωσία – Κίνα) τον ήπιαν οπωσδήποτε; Όχι. Γιατί πρώτον οι ΗΠΑ δεν είναι τόσο δυνατές, όσο όλοι οι υπόλοιποι μαζί, δεύτερον υπάρχει πάντα μια τάση, όταν κάποιος θέλει να κατακτήσει τον κόσμο, όλοι οι άλλοι να ενώνονται εναντίον του,
ακόμα κι αν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Κάποιος Αδόλφος δεν μπόρεσε να καταλάβει αυτό τον πολύ απλό κανόνα και στο τέλος τίναξε στον αέρα τα άχυρα στο κεφάλι του. Ανεπίδεκτος.
Για να καταλάβεις πως ενεργούν οι Μεγάλες Δυνάμεις πρέπει να βρεις πως σκέπτονται. Ευκολάκι, σκέφτονται πάντα το συμφέρον τους και το χρήμα. Ο πιο μεγάλος επίσης θέλει να φάει τα πιο πολλά. Κάτι σαν δεινόσαυρος, που για να τραφεί θέλει πολύ περισσότερο κρέας από λιοντάρι, που κι αυτό θέλει πιο πολλές θερμίδες από κανίς. Ευνόητο είναι πως αν υπήρχαν οι σαρκοφάγοι δεινόσαυροι το λιοντάρι δεν θα ήταν βασιλιάς, θα ήταν βαρόνος της ζούγκλας, ούτε θα έκανε τον έξυπνο στον Rex, διότι θα γίνονταν ορεκτικό. Ούτε όμως το σκυλάκι μπορεί να τα βάλει με λιοντάρι. Κάνα κόκκαλο κι αυτό όταν χορτάσουν οι δυνατότεροι.
Οι ΗΠΑ λοιπόν θέλουν πολλά. Δυστυχώς πέσαμε σε πλεονέκτες και θέλουν όλο τον πλανήτη. Πως ήθελαν οι Ρωμαίοι πριν από αυτούς, ο δικός μας ο Αλέξανδρος, και πάρα πολλοί άλλοι κατά τη διάρκεια της Ιστορίας; Τα θέλουν λοιπόν όλα. Και αυτά που έχει η Ρωσία και την Κίνα και τον αγλέουρα. Εδώ είναι που αρχίζουν τα πράγματα να σκουραίνουν. Η Ρωσία ξέρει τη θέση της. Το ίδιο κι η Κίνα. Θέλουν να μη πλησιάσουν οι Αμερικάνοι στην περιοχή τους. Ποιά είναι; Είναι τα όμορα κράτη και κάποια που θεωρούν στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξή τους. Λένε λοιπόν στις ΗΠΑ «Κάντε ότι γουστάρετε στους υπόλοιπους». Μακριά από μας. Έλα όμως που οι Καουμπόηδες την έχουν δει Superman και λένε «Θα κάνουμε ότι θέλουμε κι εσείς μόκο». Δηλαδή τα λιοντάρια δεν θέλουν μόνο τις αντιλόπες, θέλουν να φάνε κι αρκούδες οπωσδήποτε. «Ρε φάτε κάτι άλλο» τους λεν οι αρκούδες. «Όχι εσάς θέλουμε, γιατί είστε γλύκες» απαντούν τα λιοντάρια. Φυσικά οι αρκούδες δεν πρόκειται να το δεχθούν αυτό χωρίς μάχη.
Μόνο που Ρωσία και Κίνα έχουν «Κρυπτονίτη» για το τύπο με το βρακί πάνω από παντελόνι. (Πως μπλέξαμε φαντασία και μαθηματικά ήθελα να ήξερα); Διαθέτουν Πυρηνικά. Θα μου πείτε έχουν κι οι ΗΠΑ. Αυτό είναι το καλό και το κακό συνάμα. Γιατί, αν είχε μόνο ο ένας, εκείνος θα ήταν ήδη κύριος της Ανθρωπότητας. Ποιός θα τολμούσε να τα βάλει μαζί του, όταν σε λιγότερο από μισάωρο δεν θα υπήρχε τίποτα από τη χώρα του; Αλλά, αν πιαστούν, τη βάψαμε όλοι. Μα θα πιαστούν; Προς το παρόν υπάρχει λογική. Μην αλληλοσκοτωθούν αλλά, έτσι όπως το πάνε με τη βουλιμία, δεν είμαι πια σίγουρος για τίποτα.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2016/12/20/%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac/#more-85176

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!