Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ "ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"

ΟΙ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΟΒΑΣ ΖΗΤΟΥΝ «ΝΟΜΙΜΟ ΡΕΥΜΑ» ΑΛΛΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Ως πρόεδρος του συλλόγου Ρομα και Φίλων «Ελπίδα – Αλληλεγγύη», πριν δύο μήνες περίπου, απευθύνθηκα σε κάθε αρμόδια υπηρεσία και αρχή για να λήξει το πολυκαιρισμένο πρόβλημα της μη ρευματοδότησης των λυόμενων κατοικιών του οικισμού Ανατολικής Κλείσοβας, αλλά και της ρευματοκλοπής που γινόταν να εξυπηρετηθούν ανάγκες επιβίωσης των ανθρώπων που ζουν εκεί. Στη ΔΕΗ, στον Δήμο, στην πολεοδομία, ακολούθησα κάθε βήμα που μου υπέδειξαν και προσκόμισα κάθε έγγραφο που μου ζήτησαν για την τοποθέτηση μετρητών στα λυόμενα του οικισμού. Επέμενα ότι όταν ένας άνθρωπος και ειδικά ένα παιδί ή υπερήλικας, ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η κατάσταση είναι τραγική. Οι Ρομά μετά από πολλά
χρόνια που ως θύτες έκλεβαν ρεύμα από το κράτος αλλά και ως θύματα του συστήματος που ποτέ δεν απέβαλε τα στερεότυπα διακρίσεων, που έκανε τα «στραβά ματιά» στην παρανομία για να εξυπηρετείται καλύτερα η πολιτική και η κάθε είδους εκμετάλλευση τους, ως πάμφτωχοι και αναλφάβητοι, έχουν αντιληφθεί ότι «δεν πάει άλλο αυτός ο δρόμος» Η παρανομία οδηγεί στο περιθώριο και στην εξαθλίωση. Αποδεχόμαστε λοιπόν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ίσα δικαιώματα που ζητούμε ως πολίτες της Ιερής αυτής πόλης. Με τα ελάχιστα εισοδήματα μας, έστω αυτά τα επιδόματα για τα οποία είμαστε συνήθως κατηγορούμενοι, θέλουμε να πληρώνουμε ότι οφείλουμε στο κράτος που μας τα δίνει. Να πληρώνουμε όπως όλοι οι συμπολίτες μας για το ρεύμα που καταναλώνουμε. Δυστυχώς όμως διανύουμε την περίοδο των γιορτών και το μόνο που έχει γίνει μέχρι τώρα είναι η αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος της αντλίας της ΔΕΥΑΜ (από όπου γινόταν όλα αυτά τα χρόνια η ρευματοκλοπή) με αποτέλεσμα να υποστούν οι άνθρωποι που ζουν εκεί καταστροφές από τις ακαθαρσίες που γέμισαν ολόκληρη την περιοχή, αλλά και να αυξηθεί ο κίνδυνος για την υγεία των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων. Ευτυχώς οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΜ και του Υγειονομικού φρόντισαν για την αποκατάσταση της λειτουργίας της και κίνδυνος δεν συντρέχει πλέον. Ως εκπρόσωπος του συλλόγου αγωνίζομαι εδώ και 2 μήνες για την τοποθέτηση αυτών των μετρητών. Αλλά η πολιτεία φροντίζει μόνο για να κάνει την ανθρώπινη ανάγκη και το δίκαιο αίτημα μας «μπαλάκι’. Από το Δήμο στη ΔΕΗ και από τη ΔΕΗ στην Πολεοδομία και από την Πολεοδομία ξανά στο Δήμο. Απάντηση θετική ή έστω αρνητική δεν έχουμε λάβει. Έτσι ως σύλλογος κάνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδιο και κάθε συμπολίτη με ανθρώπινα συναισθήματα να μας συμπαρασταθεί! Τα παιδιά μας ζουν στο κρύο, την υγρασία και τη βρώμα. Αυτά τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο να μάθουν γράμματα και πολιτισμό όπως τα αλλά παιδιά και που περιμένουν τον Αι Βασίλη στα σκοτάδια αξίζουν πολλά. Αξίζουν αξιοπρέπεια στη ζωή τους. Ας βοηθήσουμε όλοι να νιώσουν ότι η ζωή τους έχει αξία και ότι ο πολιτισμός που τους διδάσκουμε έχει οφέλη. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΛΕΙΣΟΒΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ «ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΚΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!