Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στόχος μας η κυβερνώσα Κεντροαριστερά

Τις διαδικασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς συνεχίζει μόνη η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μετά το ‘ναυάγιο’ των συζητήσεων με το Ποτάμι. Σε αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζεται και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα εντός του 2017, ενώ αναπτύσσεται και η ρητορική γύρω από το ‘εθνικό σχέδιο’ για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μάλιστα, είναι η επαναφορά της Κεντροαριστεράς σε τροχιά κυβερνητικής εξουσίας, όπως λένε στελέχη της, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τον φορέα ‘κυβερνητικό συμπλήρωμα’ της ΝΔ σε
περίπτωση νίκης της στις επικείμενες εκλογές. «Στόχος μας είναι η κυβερνώσα κεντροαριστερά και όχι να γίνουμε το συμπλήρωμα κάποιου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, επιμένοντας πως η δουλειά που γίνεται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι παρά η ανάδειξη και η προώθηση ολοκληρωμένης προγραμματικής πρότασης, που «αλλάζει τους συσχετισμούς σήμερα στην κοινωνία και αύριο στη Βουλή», όπως λέει.
Την ίδια ώρα, πάντως, στην Χαριλάου Τρικούπη, παρακολουθούν στενά τις διεργασίες ίδρυσης νέου κόμματος από πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Ραγκούσης κ.α., που δείχνουν να είναι και σε πλήρη συνεννόηση με το Ποτάμι και τον επικεφαλής του Σταύρο Θεοδωράκη. Το ψέγουν, ωστόσο, κυρίως όσον αφορά στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι απαρνιούνται το κόμμα που τους ανέδειξε. «Καθένας έχει το δικαίωμα ίδρυσης ενός πολιτικού φορέα. Παρ’ όλα αυτά ακούγεται παράδοξο ότι πολιτικοί που ήταν πάνω από 20 χρόνια βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σήμερα απαρνούνται την ιστορία του», δήλωσε με νόημα στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» ο κ.Χρηστίδης. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατική Συμπαράταξη προχωράει με σχέδιο και δυναμική που της δίνουν οι συναντήσεις με χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα, για την ανασυγκρότηση τόσο του χώρου, όσο και της ίδιας της χώρας.
Έκλεισε έτσι, κάθε συζήτηση για συμπόρευση, καθώς στο κείμενο που αναμένεται να κυκλοφορήσει συνοδευόμενο από δεκάδες υπογραφές για την ίδρυση του νέου φορέα εντός του Ιανουαρίου, αναμένεται να υπάρχει πρόσκληση προς τους όμορους χώρους, μεταξύ των οποίων και η Δημοκρατική Συμπαράταξη για κοινή πορεία. Αυτή θα υπονοεί τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων, όπως το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, αλλά ακόμα ακόμα και του όλου φορέα που έχουν από κοινού με τις Κινήσεις Πολιτών συγκροτήσει και τη δημιουργία από κοινού νέου κόμματος. Κάτι που στην Χαριλάου Τρικούπη δεν συζητούν καν…
http://www.matrix24.gr/2016/12/stochos-mas-i-kivernosa-kentroaristera/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!