Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ξύλο» στον Ντάισελμπλουμ από Ευρωπαίους: Έντονη δυσαρέσκεια για το «πάγωμα» των μέτρων για το χρέος της Ελλάδας

Σε… αποδιοπομπαίο τράγο τείνει να μετατραπεί το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, με αφορμή την -μονομερή, όπως αποδείχθηκε- απόφασή του να «παγώσει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα για τη «13η σύνταξη» και τον ΦΠΑ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.
Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι πλέον η δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του κ. Ντάισελμπλουμ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, κάτι που αναμένεται να διαφανεί και στο αυριανό EuroWorking Group το οποίο
θα συνεδριάσει με αντικείμενο το «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος. Οι ίδιες πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ότι αρκετοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, πέραν του Γάλλου Μισέλ Σαπέν, ο οποίος εκφράστηκε δημοσίων, είναι έξαλλοι με τους χειρισμούς Ντάισελμπλουμ και ότι η ομοφωνία στο Eurogroup κάθε άλλο παρά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται.
Κλείσιμο αξιολόγησης πριν τις 26 Ιανουαρίου
Ταυτόχρονα, ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών Αρχών συνεχίζονται, με σκοπό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση πριν από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, ανέφερε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος. Για τις Βρυξέλλες, το ζήτημα που προέκυψε με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν θα πρέπει να επηρεάσει την αξιολόγηση, για την ολοκλήρωση της οποίας οι εργασίες συνεχίζονται από απόσταση. Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, η θέσεις των δύο πλευρών συγκλίνουν, και επί της ουσίας τα ανοιχτά θέματα μπορούν να κλείσουν γρήγορα, εφόσον υπάρχει η βούληση.
http://www.topontiki.gr/article/199156/xylo-ston-ntaiselmploym-apo-eyropaioys-entoni-dysareskeia-gia-pagoma-ton-metron-gia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!