Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όχι σε νέα μέτρα

Τα 3/4 της συνάντησηςτου πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελαπασχόλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ηοικονομία και ειδικότερα το ελληνικόπρόγραμμα με κυβερνητικές πηγές ναμεταφέρουν ένα κλίμα κατανόησης απότην Γερμανίδα καγκελάριο.
Από την ελληνική αντιπροσωπεία επεσήμαναν την αντίφαση που παρουσιάζει το ΔΝΤ στις θέσεις του για το πλεόνασμα και τα μέτρα με την κυβέρνηση να βλέπει πως το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί σε τεχνικό επίπεδο, αλλά με πολιτικές αποφασεις. Όχι σε νέα μετρα επέμεινε η ελληνική αντιπροσωπεία με
τον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες να τονίζει στην Άνγκελα Μέρκελ: ¨Οτι και αν αποφασίσει να κάνει το ΔΝΤ το σίγουρο είναι ότι νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος είναι κοινωνικά και οικονομικά καταστροφικά και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά."
Με αυτό ως δεδομένο κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις χωρίς, όμως επιβολή νέων μέτρων.  

Στο τραπέζι της συζήτησης μπήκε και το θέμα των παροχών με την ελληνική πλευρά να εξακολουθεί να πιστεύει πως το ζήτημα με το "πάγωμα" του βραχυπρόθεσμου χρέους θα ξεπεραστεί.
Για το θέμα διευκρινίσεις ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας φέρεται να της τόνισε πως ¨η απόφαση για την διανομή της υπεραπόδοσης του πλεονάσματος είναι απαραίτητη για τη στήριξη όσων έχουν υποφέρει 8 χρόνια από την κρίση και αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης."
Μάλιστα όπως αποκάλυψε η ίδια πηγή οι εταίροι ήταν ενήμεροι για την πρόθεση να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε εξαγγελίες χωρίς να έχουν εξειδικευτεί τα συγκεκριμένα μέτρα.
Η ίδια πηγή αυτό που μετέφερε μετά τη σημερινή συνάντηση είναι πως ¨η Γερμανία δεν έχει λόγο να μην θέλει τη λύση¨ και εμφανίστηκε αισιόδοξος για σύντομη ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και της αξιολόγησης.
http://news247.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!