Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκύκλιος: Τι ισχύει για μετατάξεις – αποσπάσεις με το νέο σύστημα

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σχετική με την εφαρμογή των διατάξεων του
ν.4440/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν.4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις» (Α ́ 224 ).
Με την Εγκύκλιο διευκρινίζονται καταρχάς οι μεταβατικές διατάξεις του νόμου 4440/2016, σύμφωνα με τις οποίες υπάλληλοι που υπηρετούν ως αποσπασμένοι σε άλλους φορείς, μπορούν ύστερα από γνώμη του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου να μεταταχθούν στο φορέα που υπηρετούν. Με τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους αποσπασμένους υπαλλήλους να ενταχθούν οργανικά στους φορείς που απασχολούνται και παρέχουν τις υπηρεσίες του. Η ίδια πρόβλεψη θεμελιώνεται και για υπαλλήλους
των οποίων η απόσπαση βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ολοκλήρωσης. Στην εγκύκλιο αναφέρονται οι διαδικασίες που, πλέον απαιτούνται από τις 2 Δεκεμβρίου 2016, για την μετάξατη και απόσπαση υπαλλήλων του δημοσίου, των δήμων και το ΝΠΔΔ.
Στην παρούσα Εγκύκλιο ρυθμίζονται και άλλα ζητήματα, όπως η υποχρέωση της Διοίκησης να ελέγχει αυτεπαγγέλτως τα δικαιολογητικά των νεοδιοριζόμενων υπαλλήλων, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών, ο υπολογισμός του χρόνου υπηρεσίας σε επιλαχόντες του πανελλήνιου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του έτους 1995, οι οποίοι διορίστηκαν κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 2738/1999 στη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη, η δυνατότητα υποψηφίου που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις να συμμετέχει σε διαδικασία διαγωνισμού διορισμού στο Δημόσιο, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι το διορισμό του θα τις έχει εκπληρώσει, ζητήματα προκήρυξης θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, προσλήψεων προσωπικού, καθώς και θέματα προσοντολογίου.
Τέλος, με την παρούσα Εγκύκλιο διευκρινίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες χορηγείται σε γονείς δημοσίους υπαλλήλους η άδεια για την ασθένεια τέκνου, η οποία κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά με τις διατάξεις του Ν. 4440/2016.
Δείτε τη σχετική εγκύκλιο με όλες τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ΕΔΩ


http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/egkiklios-ti-isxiei-gia-metataxeis-apospaseis-me-to-neo-sistima/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!