Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αμανατίδης: Υπάρχει ιστορικό βάθος στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Στο Ελληνορωσικό φόρουμ που διοργανώθηκε στη Λάρισα στο πλαίσια της αδελφοποίησης της θεσσαλικής πόλης με τη Ρωσική πόλη Ανάπα, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.
Ο κ. Αμανατίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας και των δεσμών που υπάρχουν, λέγοντας πως το φετινό αφιερωματικό έτος 2016 Ελλάδας- Ρωσίας, αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να επικαιροποιηθούν οι κοινοί δεσμοί των δύο χωρών.
«Πηγαίνοντας προς την ολοκλήρωση του έτους και αποτιμώντας την κοινή αυτή πρωτοβουλία, διαπιστώνουμε την ιδιαίτερη σημασία των πολιτιστικών δράσεων ως
επιτυχέστατο εργαλείο εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων και της επαφής ανάμεσα στον ελληνικό και τον ρωσικό λαό», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
Ο κ. Αμανατίδης έκανε ειδική αναφορά στις εμπορικές σχέσεις που αναπτύσσονται, αλλά και στην υπογραφή σειράς Μνημονίων μεταξύ αρμόδιων φορέων σε ποικίλους τομείς όπως της Έρευνας και Τεχνολογίας, Ανανεώσιμης Ενέργειας, λέγοντας πως αυτές οι πρακτικές «αποδεικνύουν την ισχυρή βούληση για πραγματικές συνέργειες».
Ο υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε για την ιστορία που συνδέει τις δύο χώρες στη βάση της Ορθόδοξης πίστης, αλλά και του πολιτισμού, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του προέδρου της Ρωσικής Δούμα στη χώρα μας, λέγοντας πως όλες αυτές οι δράσεις «κατέδειξαν πως υπάρχει ιστορικό βάθος των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας».
http://www.topontiki.gr/article/198856/amanatidis-yparhei-istoriko-vathos-stis-sheseis-elladas-rosias

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!