Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράταση συμβάσεων: Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η νέα τροπολογία

Με νομοθετική ρύθμιση και όχι με μία απλή εγκύκλιο, όπως είχε δοθεί αρχικά η εντύπωση,  πρόκειται να λυθεί το θέμα που προέκυψε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάσει της οποίας δεν εγκρινόταν ένταλμα δήμου για την πληρωμή συμβασιούχων (τόσο δίμηνα όσα και οκτάμηνα) των οποίων οι συμβάσεις είχαν παραταθεί με βάση τη ρύθμιση του ν. 4325/2015. Αυτό υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μιλώντας στην aftodioikisi.gr. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «η νομοθετική πρωτοβουλία πρόκειται να αναληφθεί άμεσα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με όλες τις
πλευρές».
Υπενθυμίζεται ότι ήδη η υπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τους προέδρου της ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, επαφές οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ώστε να καταλήξουν σε ένα κείμενο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το περιεχόμενο της τροπολογίας που είχε προαναγγείλει μιλώντας πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ  η κ. Γεροβασίλη δίνοντας τη δυνατότητα στους OTA, όπου παρατείνονται αυτοδικαίως οι συμβάσεις με το προσωπικό καθαριότητας ως 31-12-2017:
Α) είτε να μην ολοκληρώσουν διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας ορισμένου χρόνου για τις οποίες έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση,
Β) είτε να προσλάβουν εντός του 2017 αριθμό προσωπικού καθαριότητας που αντιστοιχεί στις κενές οργανικές θέσεις και στις δυνατότητες του προϋπολογισμού τους, εφόσον ήδη έχουν εκδοθεί πίνακες κατάταξης, ενώ οι λοιποί επιτυχόντες (ή το σύνολο αυτών αν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης εντός του2017) θα προσλαμβάνονται μετά την 31-12-17,
καθώς σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη, δεν καλύπτει ούτε το 5% των περιπτώσεων, αν χρειαστεί, απλώς θα συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο της τροπολογίας.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/paratasi-simvaseon-tin-erxomeni-evdomada-sti-vouli-nea-tropologia/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!