Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν έχουμε την πολυτέλεια για ένα ακόμη χαμένο έτος…

Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος
Μπαίνουμε στο νέο έτος με την ελπίδα πως θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Ομολογουμένως το 2016 δεν ήταν και από εκείνα τα χρόνια που θέλεις να θυμάσαι για όλη σου την ζωή. Οικονομική κρίση, τρομοκρατικά χτυπήματα, μια Ευρώπη που συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό της, διεθνείς ανακατατάξεις, περισσότερη αβεβαιότητα και άγχος για το αύριο.
Επομένως, κατά μια έννοια, το 2017 ξεκινά από μια θέση… ισχύος σε σχέση με το κακό 2016. Η Ελλάδα καλείται μέσα στον επόμενο χρόνο να τελειώσει οριστικά με τις αξιολογήσεις και την εκταμίευση των δανεικών της που προορίζονται για την πληρωμή
προηγούμενων δανεικών. Καλείται να κλείσει μια για πάντα την πόρτα των μνημονίων και να ξεκινήσει την ανάκτηση της οικονομικής της ανεξαρτησίας, στο βαθμό που αυτό μπορεί να επιτευχθεί στο πλαίσιο μιας ενιαίας νομισματικής πολιτικής.
Η ελληνική Κυβέρνηση και σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν το ύψιστο εθνικό τους φρόνημα και την σοβαρότητα που απαιτείται για την διαχείριση του Κυπριακού ζητήματος, το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας ήδη από τις αρχές του χρόνου. Καλούμαστε επιπλέον να προχωρήσουμε τάχιστα σε μεγάλες διαρθρωτικές τομές στην δημόσια διοίκηση και στο εκπαιδευτικό μας σύστημα προκειμένου, μαζί με την επιδιωκόμενη έξοδο από το μνημόνιο, να βγούμε και από το οργανωτικό τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει.
Μπαίνουμε σε ένα νέο έτος καθοριστικό και για την Ευρώπη. Τα ψέματα τελείωσαν και οι εκλογές σε Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες είναι ικανές να αλλάξουν τον ρουν της ευρωπαϊκής ιστορίας. Το ευρωπαϊκό νόμισμα θα κριθεί στις κάλπες στη Γαλλία, η μεταναστευτική πολιτική θα κριθεί στην κάλπη από τους πολίτες της Γερμανίας και της Ολλανδίας και η Ιταλία θα κριθεί στην πράξη αν μπορεί να λειτουργήσει ευρωπαϊκά στην διάσωση των τραπεζών και της οικονομίας της.
Το 2017 θα είναι κρίσιμο και καθοριστικό και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας έχουν από καιρό παρέλθει. Οι πολίτες ζητούν άμεσες λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν. Ζητούν αλλαγή νοοτροπίας από τους δημόσιους λειτουργούς και εκπροσώπους τους. Ζητούν κλείσιμο εκκρεμοτήτων και άνοιγμα προοπτικών. Και το κυριότερο, ζητούν νέο όραμα για τα επόμενα χρόνια. Όραμα που θα περιλαμβάνει ρίξεις σε όλα τα επίπεδα, αλλαγές παντού, απομάκρυνση βαριδιών του παρελθόντος, περισσότερη ειλικρίνεια από όλους.
Αν είναι κάτι που μπορώ να ευχηθώ για το νέο έτος είναι περισσότερη αλήθεια παντού και περισσότερη αποφασιστικότητα για εκείνους που πρέπει να λύνουν προβλήματα για τους πολλούς και όχι να δημιουργούν νέα μεταφέροντας τα στους επόμενους. Η επίγνωση της αλήθειας για τους λόγους που μας έφεραν στο σημείο που είμαστε σήμερα είναι και η αρχή της λύσης στα προβλήματα μας. Όσο παίζουμε κρυφτό μαζί της άλλο τόσο θα χάνουμε χρόνο και έδαφος. Και δεν έχουμε την πολυτέλεια για ένα ακόμη χαμένο έτος…
Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά!
http://www.rizopoulospost.com/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!