Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύγχυση στους δήμους: Ποιοι απολύουν & ποιοι κρατούν τους συμβασιούχους

Σύγχυση φαίνεται ότι επικρατεί ανάμεσα στους δήμους της χώρας αναφορικά με το αν πρέπει ή όχι να παρατείνουν τις συμβάσεις καθαριότητας με βάση τη ρύθμιση Βερναρδάκη. Την ώρα που σήμερα μεγάλοι δήμοι της χώρας της Θεσσαλονίκης, Βόλου, Αρταίων παρέτειναν κανονικά τις συμβάσεις καθαριότητας (σ.σ. το ίδιο έχει κανει , σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, και στο δήμο Αμαρουσίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ upd: πληροφορία που επιβεβαιώθηκε), όπως το ίδιο έπραξε και ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας,  δύο μικρότεροι δήμο της Κεντρικής
Μακεδονίας αυτοί της Πυλαίας-Χορτιάτη και της Κασσάνδρας Χαλκιδικής κάνουν «πρωτοχρονιάτικο δώρο» προχωρώντας στην απόλυση συμβασιούχων.  Αναφορικά με το δήμο Κασσάνδρας η υπόθεση αφορά σε 60 εργαζόμενους που υπέγραψαν 12μηνες συμβάσεις τον Δεκέμβριο του 2015.
Πρόκειται για δύο ακόμη περιπτώσεις δήμων που παρά τη ρύθμιση Βερναρδάκη, δεν παρατείνουν τις συμβάσεις μετά από αυτές των δήμων Κορίνθου, Ηρακλείου Αττικής, Κυθήρων, Ανατολικής Μάνης και του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας (σ.σ. ο οποίος ωστόσο σήμερα παρέτεινε συμβάσεις 94 συμβασιούχων από 1.1.2017 έως 29.12.2017, προφανώς για να μην κλείσουν 24μηνο).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο δήμο Κασσάνδρας, παρότι οι εργαζόμενοι είχαν κληθεί πριν από 20 ημέρες να υπογράψουν την παράταση συμβάσεων, ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασιλης Κυρίτσης τους κάλεσε σήμερα στο γραφείο του και τους είπε ότι δεν μπορεί να ανανενώσει τις συμβάσεις τους λόγω του 24μηνου που θέτει ως όριο το ΠΔ Παυλόπουλου.
Μάλιστα, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην aftodioikisi.gr, τους είπε ότι «σε περίπτωση που προσέλθουν στην εργασία τους τη Δευτέρα θα καλέσει την Αστυνομία!»
Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κασσάνδρας ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι δεν θέλει προς το παρόν να κάνει κάποιο σχόλιο.
Να σημειωθεί ότι χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με δήλωσή του είχε καλέσει τους δήμους να εφαρμόσουν το νόμο, ενώ το ίδιο κάνει και με νεότερη ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών. 
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/sigxisi-stous-dimous-poioi-apolioun-poioi-kratoun-tous-simvasiouxous/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!