Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο πλευρό της Ελλάδας και κόντρα στον Σόιμπλε, ο Μοσκοβισί

Την ξεκάθαρη στήριξή του στην Ελλάδα, εξέφρασε το βράδυ της Πέμπτης ο Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι οι συμφωνίες δεν έχουν αλλάξει με τα μέτρα του Έλληνα πρωθυπουργού. "Στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα", δήλωσε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο AFP, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος, σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, μπαίνει μπροστά και απέναντι από όλους εκείνους τους κύκλους οι οποίοι βάζουν νέα εμπόδια στη διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, AFP, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν
έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός απάντησε στο "πάγωμα" των μέτρων και ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες την απόφασή του να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία για την 13η σύνταξη και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό.

Τσακαλώτος: Ψηφίζουμε τώρα, εξηγούμε μετά

"Αύριο ψηφίζουμε με ονομαστική. Θα τους εξηγήσουμε ότι τα μέτρα είναι σύμφωνα με το Μνημόνιο και ελπίζουμε ότι θα το καταλάβουν", δήλωσε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Κατά τις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με εκπροσώπους των θεσμών, συζητήθηκαν το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη διευθέτηση οφειλών επιχειρήσεων και το Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στο θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, είπε ότι το θέμα έχει σχεδόν κλείσει και μένουν να ρυθμιστούν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες.
Επί της ουσίας, είπε, ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα, με βάση το οποίο η αναδιάρθρωση των ταμείων μίας επιχείρησης, να αποδίδει περισσότερο από ό,τι αν η ίδια επιχείρηση ετίθετο σε εκκαθάριση.
Στο θέμα του ΦΠΑ υπάρχουν πολλά και διαφορετικά καθεστώτα."Υπάρχουν επιχειρήσεις, για τις οποίες συζητάμε αν θα γίνει κούρεμα που έχουν εισπράξει τον ΦΠΑ και άλλες επιχειρήσεις για τις οποίες θα κουρευτεί ΦΠΑ, ο οποίος δεν έχει ακόμη εισπραχθεί", δήλωσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι το θέμα θα λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες μέσω των τεχνικών κλιμακίων.
Στο θέμα του Υπερταμείου τόνισε, ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες, απλώς καθορίστηκε ένα χρονοδιάγραμμα ώστε ο νέος οργανισμός να είναι πλήρως λειτουργικός μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2017.
http://news247.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!