Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Goldman Sachs: «Ουραγοί» Ελλάδα και Ιταλία στις μεταρρυθμίσεις

«Ουραγοί» στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
 «Οι χώρες της Ευρωζώνης απέχουν πολύ από το επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρει μεταξύ άλλων, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, επικρίνοντας τις επιδόσεις των κρατών - μελών στην εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.  Παρά την «ορισμένη πρόοδο» σε μερικούς τομείς της οικονομίας, όπως η βελτίωση των συνθηκών έναρξης μίας επιχείρησης, η Goldman Sachs
καθιστά σαφές ότι «πρέπει να καταβληθεί αρκετή προσπάθεια ακόμη, προκειμένου οι φιλο-αναπτυξιακές πολιτικές να “εγκαθιδρυθούν” σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
 Με βάση τα ευρήματα της μελέτης, οι πλουσιότερες οικονομίες τείνουν να διαθέτουν πιο φιλο-επιχειρηματικά οικονομικά περιβάλλοντα, ενώ αντίθετα, Ελλάδα και Ιταλία «πρέπει να κάνουν την περισσότερη δουλειά». 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...