Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Goldman Sachs: «Ουραγοί» Ελλάδα και Ιταλία στις μεταρρυθμίσεις

«Ουραγοί» στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
 «Οι χώρες της Ευρωζώνης απέχουν πολύ από το επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρει μεταξύ άλλων, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, επικρίνοντας τις επιδόσεις των κρατών - μελών στην εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.  Παρά την «ορισμένη πρόοδο» σε μερικούς τομείς της οικονομίας, όπως η βελτίωση των συνθηκών έναρξης μίας επιχείρησης, η Goldman Sachs
καθιστά σαφές ότι «πρέπει να καταβληθεί αρκετή προσπάθεια ακόμη, προκειμένου οι φιλο-αναπτυξιακές πολιτικές να “εγκαθιδρυθούν” σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
 Με βάση τα ευρήματα της μελέτης, οι πλουσιότερες οικονομίες τείνουν να διαθέτουν πιο φιλο-επιχειρηματικά οικονομικά περιβάλλοντα, ενώ αντίθετα, Ελλάδα και Ιταλία «πρέπει να κάνουν την περισσότερη δουλειά». 
http://www.naftemporiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!