Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρέγκλινγκ: Οι παροχές Τσίπρα δεν αναμένεται να επηρεάσουν τους στόχους του προγράμματος

αλλαγή των προβλεπόμενων δημοσιονομικών στόχων για το 2017 και το 2018, λόγω των κοινωνικών παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ο Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι οι θεσμοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα εγείρουν σημαντική ανησυχία, ωστόσο δεν αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης διετίας.

Aκόμη, παρατήρησε ότι ο ESM έχει στηρίξει πέντε χώρες, εκ των οποίων οι τέσσερις βγήκαν από το μνημόνιο επιτυχώς μετά από τρία χρόνια ή λιγότερο και έχουν πρόσβαση στις αγορές.
«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «είναι ειδική περίπτωση για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί την περίοδο που
ξέσπασε η κρίση τα προβλήματα ήταν πολύ μεγαλύτερα από ό,τι στις άλλες χώρες. Δεύτερον, γιατί η διοίκηση είναι αδύναμη και χρειάζεται τεχνική βοήθεια για ενίσχυσή της. Τρίτον, γιατί στο πρώτο εξάμηνο του 2015 υπήρξε μεγάλη αναστάτωση με τη νέα κυβέρνηση».

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι το 2014 φάνηκαν τα πρώτα θετικά σημάδια για την Ελλάδα. «Ήταν η πρώτη χρονιά με θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, η ανεργία είχε σημειώσει πτώση, η χώρα μπορούσε να εκδώσει ξανά ομόλογα και δεν συζητούσαμε καν αν χρειαζόταν ή όχι ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης», τόνισε και πρόσθεσε ότι τον Ιανούαριο του 2015 εκλέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με την εντολή να δοκιμάσει μια εντελώς διαφορετική πορεία: Να αλλάξει κάποιες μεταρρυθμίσεις, να σταματήσει το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Είδαμε τα αποτελέσματα: Η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ύφεση [...], επρόκειτο για ένα αρκετά δραματικά πρώτο εξάμηνο, που κόστισε πολλά στην οικονομία και στους Έλληνες», κατέληξε.
http://www.koutipandoras.gr/article/regklingk-oi-paroxes-tsipra-den-anamenetai-na-ephreasoyn-toys-stoxoys-toy-programmatos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!