Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας-Τι λένε οι πολίτες


proedriko megaro

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το 54% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.
Σχετικά με την έξοδο από την κρίση, αλλαγή του πολιτικού συστήματος ζητά το 84% των πολιτών -με συντριπτική πλειοψηφία στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων- ενώ αλλαγή της πολιτικής ζητά το 8%.
Το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 26% που έχει θετική γνώμη. Θετικότερη άποψη με ποσοστό 73% έχουν οι ψηφοφόροι της Ελιάς.
Το 68% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% που έχουν θετική γνώμη.
Το 44% των πολιτών εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία -τον επόμενο χρόνο- θα επιδεινωθεί,
το 29% πως θα παραμείνει η ίδια ενώ ένα 25% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.
Τέλος, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να χειριστεί καλύτερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ενώ το 25% εκτιμά πως καλύτερη διαχείριση του θέματος μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ-Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ
Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 2,6% της ΝΔ, ενώ μετά από πολύ καιρό ως τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΚΕ, που ξεπερνά τη Χρυσή Αυγή. Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης είναι ότι, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της η ΔΗΜΑΡ δεν εμφανίζεται, καθώς βρίσκεται κάτω από το 1%.
Ειδικότερα:
ΣΥΡΙΖΑ 23%
ΝΔ 20,4%
ΚΚΕ 5,6%
Χρυσή Αυγή 5,3
Ποτάμι 4,8%
Ελιά 4,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,0%
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου