Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Καλαφάτης: Στο DNA της ΝΔ να αγκαλιάζει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, αλλά όχι τα άκρα


Picture 0 for Καλαφάτης: Στο DNA της ΝΔ να αγκαλιάζει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, αλλά όχι τα άκρα
Tην εκτίμησή ότι δεν έχουν προεκλογικό χαρακτήρα οι κινήσεις του πρωθυπουργού στην Ευρώπη, αλλά αποτελούν λογική συνέχεια της προσπάθεια απεμπλοκής από το ΔΝΤ και τα μνημόνια, τόνισε σήμερα ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5.

«Κάθε μέρα που περνά είναι μια μάχη και για την Ελλάδα και για την κυβέρνηση, να μπορέσουμε να απεμπλακούμε από το ΔΝΤ να κλείσει εντελώς ο υφεσιακός κύκλος που είναι θηλειά στο λαιμό των Ελλήνων και να κάνουμε τα πρώτα απτά βήματα προς την της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτης. «Αυτό αποτυπώθηκε και στις κινήσεις του πρωθυπουργού, και
προς τη Γερμανία και προς όλη την Ευρώπη, ώστε να γίνουν γνωστά η προσπάθεια και τα έως τώρα αποτελέσματα, αλλά και η ανάγκη να υπάρξουν ανάσες για τον ελληνικό λαό».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις εκδηλώσεις για την επέτειο 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τιμούμε έναν μεγάλο κύκλο της παράταξης που θεμελίωσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και σ αυτό το κομβικό σημείο δίνεται η ευκαιρία μέσα και από μια συναισθηματική διάσταση, για μια ανασύνταξη της Ν.Δ. και τη συνέχιση της πορείας σε έναν νέο κύκλο. Οι αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως αποτυπώνονται στο καταστατικό και όπως τις αποτύπωσε, όχι μόνο γραπτά, αλλά και με την πολιτική συμπεριφορά του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, εκ των πραγμάτων δείχνουν το δρόμο για μια συνεχή μεταρρυθμιστική πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ν.Δ. Είναι στοιχείο του DNA της ΝΔ να αγκαλιάζει όλες τις τάσεις της δημιουργίας χωρίς να έχουν σημασία τα ονόματα και δίχως να χωρούν σ αυτήν άκρα και ακρότητες. Έχει σημασία όμως, η επανασυσπείρωση όλων, παλιών και νέων, σε μια νέα συμφωνία για το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά έχοντας ως παρακαταθήκη την ιστορία της ΝΔ. Πιστεύω πως η ΝΔ είναι η παράταξη, που δείχνει ότι μπορεί να καταλάβει τα σημεία των καιρών, να καταλάβει τη σημασία των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, να δείξει ότι υπάρχουν σημεία που δεν μπορεί να τα καπηλεύεται η Αριστερά, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι πια, ότι υπάρχουν νέες γενιές στις οποίες δεν μπορείς να απευθύνεσαι με λόγο παλιάς κοπής και η ΝΔ μπορεί να απευθυνθεί με επιτυχία σε ένα μεγάλο μέρος πολιτών που αυτή τη στιγμή αναζητούν τον δικό τους προσανατολισμό τους.»
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...