Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

«Βασικός στόχος η σωτηρία της χώρας από τα μνημονιακά δεσμά»


tsipras mag

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε στην Ιρλανδή Νομπελίστρια δύο βασικά θέματα: τη σωτηρία της Ελλάδας από τα «μνημονιακά δεινά» και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση της ειρήνης σε διεθνές επίπεδο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επισήμανε τους τεράστιους κινδύνους που απειλούν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι δυνατή η συγκρότηση ενός «παγκόσμιου συνασπισμού της ειρήνης», που μπορεί να αποτρέψει τους κινδύνους, μεταξύ των οποίων και ο κίνδυνος ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου.
«Μια κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» - τόνισε ο κ. Τσίπρας- «πέραν της εκπλήρωσης του κύριου στόχου της σωτηρίας της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας από τα μνημονιακά δεινά», θα θέσει και ως προτεραιότητα μια ενεργητική εξωτερική πολιτική, με ανάληψη
διεθνών πρωτοβουλιών για την ειρήνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση «για την πλήρη απουσία της από το πεδίο των διεθνών φιλειρηνικών πρωτοβουλιών».
Στο πλαίσιο της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής του κόμματός του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, καθώς και στην ανάγκη εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις καταστροφικές συνέπειες, εδώ και δεκαετίες, του ανταγωνισμού των εξοπλισμών ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
tsipras magouair
Η Μορίντ Μαγκουάιρ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το παγκόσμιο αντιπολεμικό φόρουμ στο Σεράγεβο, που έγινε τον Ιούνιο, με αφορμή τα εκατό χρόνια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, καθώς και για τους αγώνες για τον τερματισμό της πολυαίμακτης βίας στη Β. Ιρλανδία, που υπήρξαν καρποφόροι, οδηγώντας στην ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια και ακόμα διαρκεί.
Επίσης, η Ιρλανδή Νομπελίστρια Ειρήνης, η οποία συνοδευόταν από τη στενή συνεργάτη της 'Αν Πάτερσον, αναφέρθηκε στα «οδοιπορικά ειρήνης», που η ίδια έχει πραγματοποιήσει με την πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», το 2008, και πρόσφατα στη Συρία μέσω Ιράν, τασσόμενη εναντίον των ξένων επεμβάσεων και των δήθεν «ανθρωπιστικών πολέμων». Τέλος, αναφέρθηκε στην τάση στρατιωτικοποίησης της ΕΕ, λόγω της υπαγωγής της ΚΕΠΠΑ στις επιλογές του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι από μία δραστική μείωση των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών μπορούν να απελευθερωθούν τεράστιοι πόροι προς όφελος της κοινωνικής ανάπτυξης και της επίλυσης οξύτατων και περιβαλλοντικών προβλημάτων των κοινωνιών.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιοι δικαιούνται κουπόνια για δωρεάν διακοπές

Την παροχή φορολογικών κινήτρων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να παρέχουν στους εργαζομένους τους εταιρικά κουπόνια για να πάνε...