Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ρωσία: Παράνομοι οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Συρία


FILE AT SEA USA SYRIA IS AIRSTRIKES

Όπως υποστηρίζει η Μόσχα, η Ουάσινγκτον δεν έχει εξασφαλίσει την έγκριση από τη Δαμασκό ή από τον ΟΗΕ για τους βομβαρδισμούς αυτούς.
«Υπάρχουν αμφιβολίες για την νομιμότητα των πληγμάτων, καθώς τέτοιες ενέργειες μπορούν να γίνονται μόνον με την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών και την ανεπιφύλακτη έγκριση των αρχών της χώρας όπου διεξάγονται, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση είναι η κυβέρνηση στην Δαμασκό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Νέοι βομβαρδισμοί
Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εκ νέου θέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία και στο Ιράκ. Ένα από τα πλήγματα σημειώθηκε βορειοδυτικά της αλ Κάιμ κοντά στα σύνορα της Συρίας,
ενώ δύο ακόμη έγιναν δυτικά της Βαγδάτης και τα υπόλοιπα δύο νοτιοανατολικά της Αρμπίλ στο Ιράκ.
Στις επιδρομές ενεπλάκησαν διάφορων τύπων αεροσκάφη, μαχητικά, βομβαρδιστικά και καταδιωκτικά, τα οποία ολοκλήρωσαν με ασφάλεια τις αποστολές τους και αποχώρησαν, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση (CentCom) των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Οι επιδρομές οι οποίες διεξήχθησαν προχθές και χθες κατέστρεψαν δύο οπλισμένα αυτοκίνητα του ΙΚ, οκτώ ακόμη αυτοκίνητα, ένα κρησφύγετο με όπλα αλλά και οχυρές θέσεις, ανέφερε η ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Αν και οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει σχεδόν 200 πλήγματα στο Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες, η εκστρατεία που άρχισε αυτή την εβδομάδα ανοίγει ένα νέο μέτωπο, στη Συρία, και ουσιαστικά σηματοδοτεί την εμπλοκή της Ουάσινγκτον στον συριακό πόλεμο, ο οποίος διαρκεί τρία χρόνια. Στα πρώτα πλήγματα συμμετείχαν και αραβικά κράτη. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του ΙΚ, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν χθες βράδυ ότι οι επιδρομές ήταν αποτελεσματικές.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες στις προσεχείς ευρωεκλογές κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Σύμφωνα με το...