Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεχάστε το κούρεμα του χρέους σας! Πυρηνική βόμβα από τον Κλάους Ρέγκλινγκ

10356329_10202057316063547_1667033842419717143_n

Nα συλλάβετε τα γουρούνια, τους Ελληνες φοροφυγάδες καθώς και όσους από τους δικούς σας έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Μην περιμένετε από εμάς να πληρώσουμε τα κλοπιμαία τους…»
Αυτό είναι το νόημα των δηλώσεων του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM/EFSF).
«Δεν υπάρχει καμία πολιτική διάθεση, ούτε στην Ε.Ε. ούτε στο ΔΝΤ για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM/EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, στα γραφεία του Οργανισμού στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι μια επέκταση της ωρίμανσης και μια μικρή μείωση
επιτοκίων στα διμερή δάνεια και όχι στα δάνεια του EFSF, σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ, ο οποίος τόνισε ότι
«δεν υπάρχει καμία βιασύνη για να γίνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει βιασύνη και δεν είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει και καμία ανάγκη ακόμα και γι’ αυτές τις μικρές παρεμβάσεις».
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης είπε ότι «το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Ελλάδα τελειώνει στο τέλος του χρόνου, ακόμα και αν δεν εκταμιευθεί η τελευταία δόση», εξηγώντας ότι αν δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση με την τρόικα μέχρι τότε -η οποία ξεκινάει στο τέλος Σεπτεμβρίου και έχει πολλά θέματα «αγκάθια»- τα χρήματα που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα (1,8 δισ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό – ΕFSF) θα τα χάσει οριστικά.
Ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είναι για πρώτη φορά πολύ συγκεκριμένος και δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τα χρονικά πλαίσια του τέλους του 2014.
Αν χρειαστεί επιμήκυνση του προγράμματος, τότε, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι αυτό θα είναι «μία πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών- μελών», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μία τέτοια απόφαση δεν θα είναι τόσο απλή…
  http://pitsirikidotnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΑΔΕ: Περίπου 1 εκατομμύριο υπόχρεοι ακόμα δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση

Περίπου 958.000 φορολογικές δηλώσεις απομένουν για να υποβληθούν με την προθεσμία να λήγει στις 28 Αυγούστου μετά και την τελευταία παράταση...