Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συνταγματική σύμφωνα με το ΣτΕ η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Τι αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Ως συνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την περικοπή του εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων. Πιο συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε αίτηση που υπέβαλε συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, με την οποία της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ.
Σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, οι Σύμβουλοι έκριναν ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μείωση του εφάπαξ δεν παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την αναλογικότητα, την κοινωνική ασφάλιση, την προστατευόμενη εμπιστοσύνη του διοικούμενου προς την Πολιτεία.
Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός προσέφυγε στο ΣτΕ, καθώς με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών
έλαβε μειωμένο εφάπαξ (31.2677 ευρώ). Επίσης, ζητούσε να της καταβληθεί το ποσό των 5.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση.
Στην προσφυγή της, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός χαρακτήριζε αντισυνταγματική την περικοπή θεωρώντας ότι πρόκειται για άδικη οικονομική επιβάρυνση της ευπαθούς πληθυσμιακής κατηγορία των συνταξιούχων. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του έτους.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με ελληνική θέση πάει στο Βερολίνο ο Χαφτάρ

Ο στρατάρχης της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ , υιοθετεί την ελληνική θέση αναφορικά με το μνημόνιο που υπέγραψαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγ...