Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Έρχεται νέο χτύπημα σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

ΚΚΕ: Έρχεται νέο χτύπημα σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τι αναφέρει το ΚΚΕ σχετικά με την ανακοίνωση της συμμετοχής της Ελλάδας στη λεγόμενη διεθνή συμμαχία κατά του «Ισλαμικού κράτους»

Για νέο χτύπημα σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα προειδοποιεί το ΚΚΕ σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που «η κυβέρνηση δήλωσε αποφασισμένη να ολοκληρώσει και βρίσκονται στην ατζέντα των επόμενων συζητήσεων με την τρόικα».
Σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις, το ΚΚΕ αναφέρει ότι επίκειται «σταδιακή «απελευθέρωση» των πλειστηριασμών, ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και άλλα ‘προαπαιτούμενα’ για να στηριχτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου».

Ανακοίνωση για τη συμμαχία κατά του «Ισλαμικού κράτους»
Εν τω μεταξύ, σε άλλη ανακοίνωση, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως επικίνδυνη εξέλιξη την ανακοίνωση της συμμετοχής της Ελλάδας στη λεγόμενη διεθνή συμμαχία κατά του «Ισλαμικού κράτους», με την
αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις.
Όπως αναφέρει το ΚΚΕ η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του κόμματος που έκανε λόγο για περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε..
Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως το «Ισλαμικό Κράτος» και οι λεγόμενοι «τζιχαντιστές» αποτελούνται από δυνάμεις οι οποίες στηρίχτηκαν και εξοπλίστηκαν από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. για να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη και αλλού και σήμερα αξιοποιούνται ως πρόσχημα νέων επεμβάσεων και πολέμων.
«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς που όχι μόνο δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά επιπλέον τον εκθέτουν στον κίνδυνο νέων περιφερειακών συγκρούσεων, ακόμη και ενός πιο γενικευμένου πολέμου» τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...