Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Το… ανεπάγγελτον κόμμα

Υπάρχουν κόμματα, ορατά ή αόρατα, των οποίων τα στελέχη τυγχάνουν… αγνώστου εργασίας. Με απλά λόγια δεν γνωρίζει κανείς «τί δουλειά κάνουν ή κάνανε».

Εμφανίζονται στα ΜΜΕ, στα συνέδρια, στις πολιτικές εκδηλώσεις, αναλύουν και συνθέτουν τα διεθνή και εθνικά κρίσιμα θέματα αλλά από «ένσημα» τίποτα.
Όταν σ’ ένα κόμμα αυτοί που δουλεύουν είναι λιγότεροι από αυτούς που παρασιτούν το κόμμα αυτό προκοπή δεν θάχει, αφού εύκολα από κόμμα των ανεπάγγελτων θα μετεξελιχθεί σε ανεπάγγελτο κόμμα, δηλαδή σε μη-χρήσιμο στην κοινωνία πολιτικό φορέα.
Υ.Γ1: Υπάρχουν βέβαια και οι υπερεπαγγελματίες, αυτοί που κερδοσκοπούν πολλαπλώς επειδή
απλώς γράφτηκαν σ’ ένα κόμμα ή περιτριγυρίζουν τον Αρχηγό.
Υ.Γ2: Υπάρχουν βέβαια και οι «οικογένειες» (αδέλφια, ξαδέλφια και λοιποί συγγενείς) που κάνουν επαγγελματοπολιτική «καριέρα» ελέω κόμματος.
Υ.Γ3: Υπάρχουν τέλος και οι επαγγελματίες – κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι (δημοσιογράφοι ή δημοσιογραφούντες) – που υπηρετούν (όχι αμισθί) τις συκοφαντικές εκστρατείες του Αρχηγού κατά των αντιπάλων.
Θα επανέλθουμε και με άλλα τέτοια φαινόμενα.
*Ο Γιάννης Πανούσης είναι καθηγητής και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...