Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΝΤ: Κατασχέσεις και για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ

Σε έκθεση του Ταμείου διαπιστώνεται αποτυχία στον τομέα των εισπράξεων, ενώ εκφράζονται αμφιβολίες για την επίτευξη των στόχων έως το τέλος του 2014. Επαναλαμβάνεται, δε, η πρόταση για εισαγωγή εισπρακτικών εταιριών για χρέη ακόμη και κάτω από τις 5.000 ευρώ προς τα Ταμεία, το σύνολο των οποίων υπολογίζεται σε 8 δις ευρώ.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» το ΔΝΤ ζητεί απλοποίηση της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και ενεργοποίηση της διαδικασίας ηλεκτρονικών κατασχέσεων.
Ταυτόχρονα, εκτιμά πως το εγχείρημα με τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), έχει αποτύχει. Στον αντίποδα, το ΚΕΑΟ – στο οποίο έχουν μεταφερθεί χρέη 10,59 δισ. ευρώ από συνολικά 210.260 οφειλέτες, εκτιμά πως οι μετρήσιμοι στόχοι που έχουν
επιβληθεί από την τρόικα έχουν επιτευχθεί.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις εκτιμήσεις του, το ΔΝΤ απαιτεί:
•Συμψηφισμό επιστροφών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.
• Θέσπιση νομοθεσίας η οποία να παρέχει στο ΚΕΑΟ πρόσβαση στα στοιχεία των εφοριών, ώστε να κρίνονται οι προοπτικές εισπραξιμότητας της οφειλής.
• Κατάσχεση χρημάτων από λογαριασμούς μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων εις χείρας τρίτων.
• Συγκρότηση τηλεφωνικού κέντρου για μία πρώτη επικοινωνία με οφειλέτες.
• Πρόσληψη εξωτερικών εταιρειών για μικρά χρέη, πιθανότατα έως 15.000 ευρώ. Οι εταιρείες θα εκδίδουν επιστολές και θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους οφειλέτες.
• Απλοποιημένες διαδικασίες δέσμευσης του μισθού των οφειλετών του ΟΓΑ, του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ.
http://left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι προτάσεις Τσίπρα για στήριξη της οικονομίας

  Της Νίκης Ζορμπά Μια "νέα κοινωνική συμφωνία" θα επιχειρήσει να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη μιλώντας στους π...