Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Γάζα


fatax xamas

Τα παλαιστινιακά κινήματα Φάταχ και Χαμάς συμφώνησαν στο Κάιρο να επιτρέψουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας να κυβερνήσει τη Λωρίδα της Γάζας,όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
«Η Φάταχ και η Χαμάς κατέληξαν σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την επιστροφή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο Τζιμπρίλ Ράτζουμπ, ένα μέλος της αντιπροσωπείας της Φάταχ.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Άζαμ αλ Άχμαντ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Φάταχ, και ο Μούσα Αμπού Μάρζούκ, ένα ανώτερο στέλεχος της Χαμάς.
Επίσης ο Άχμαντ σημείωσε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για τα βασικά προβλήματα που εμπόδιζαν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας, μεταξύ
αυτών και η πληρωμή οφειλομένων μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.
«Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας διότι είναι όλοι Παλαιστίνιοι και αυτή είναι η κυβέρνηση όλων των Παλαιστινίων», είπε χαρακτηριστικά ο Άχμαντ.
Σύμφωνα με τον Μάρζουκ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν και για το θέμα της αστυνομίας αλλά και ζητημάτων ασφαλείας.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είχε κατηγορήσει τη Χαμάς ότι διατηρεί μια «παράλληλη κυβέρνηση» στη Γάζα και εμποδίζει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που διορίστηκε τον Ιούνιο να ασκήσει εξουσία, παρά τη συμφωνία συμφιλίωσης που υπεγράφη τον Απρίλιο.
Η συμφωνία είναι κρίσιμη καθώς πλησιάζει μια διάσκεψη δωρητών η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στο Κάιρο. Πολλές χώρες έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Γάζας με την προϋπόθεση ότι την εξουσία θα ασκεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, καθώς η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μέσω του gov.gr οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου ή θανάτου

«Μεγάλη τομή στις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο»χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τη δυνατότητα...