Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Σφοδρή σύγκρουση με άρωμα εκλογών


Προεκλογική περίοδο θυμίζει το πολιτικό σκηνικό τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έπειτα από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο αλλά και μετά από τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη πως θα βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο πανικόβλητος κ. Σαμαράς και τα εξαπτέρυγά του δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο τις καταθέσεις του ελληνικού λαού», αναφέρει η Κουμουνδούρου με τη Νέα Δημοκρατία να απαντά:
«Την ώρα που η οικονομία μπαίνει σε ανάπτυξη και ετοιμάζεται να βγει από τα Μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, μέσω αλλεπάλληλων παρεμβάσεων των στελεχών του. Ένας - ένας αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα του κόμματός τους,
που συνοψίζεται στο τρίπτυχο: "στάση πληρωμών - απαγόρευση διακίνησης κεφαλαίων - δημοψήφισμα"».
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως είναι τέτοιος ο πανικός που δεν διστάζουν να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις καταθέσεις του ελληνικού λαού. Αναφερόμενοι δε στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη υποστήρίζουν πως αντέδρασαν τόσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.
Η Συγγρού από την πλευρά της απάντηση ανάλογα στις εν λόγω κατηγορίες αναφέροντας : «Πρώτος ο κ. Τόλιος (μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) σε συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά fm" ανακοινώνει στάση πληρωμών σε περίπτωση που διαφωνήσουν οι εταίροι "στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους". Απαντώντας στην ερώτηση: "Αν δεν τα βρούμε στη συμφωνία και μας πουν όχι κύριοι δεν συμφωνούμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;" δηλώνει: "Δεν δίνουμε τα τοκοχρεολύσια"!!
Και η Συγγρού απαντά: «Πρώτος ο κ. Τόλιος (μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) σε συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά fm" ανακοινώνει στάση πληρωμών σε περίπτωση που διαφωνήσουν οι εταίροι "στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους". Απαντώντας στην ερώτηση: "Αν δεν τα βρούμε στη συμφωνία και μας πουν όχι κύριοι δεν συμφωνούμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;" δηλώνει: "Δεν δίνουμε τα τοκοχρεολύσια"!!
Η ΝΔ προσθέτει: «Προβλέποντας ότι αυτές οι ανοησίες του θα προκαλέσουν φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, σε άλλη του συνέντευξη στον "ΣΚΑΪ 100.3" δεν αποκλείει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην απαγόρευση διακίνησης κεφαλαίων, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως παράδειγμα και την Κύπρο!!!!
Τέλος, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας Νίκος Βούτσης, επανέφερε το ζήτημα του δημοψηφίσματος δηλώνοντας:
«Δεν πρέπει κανείς να αποκλείει και δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη μιας συμφωνίας που θα προτείνει τότε η Ελληνική κυβέρνηση ή που θα μας προτείνουν οι εταίροι. Έπρεπε να είναι και στο οπλοστάσιο οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης και της παρούσας δηλαδή η προσφυγή στο λαό με διάφορους τρόπους».
http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...