Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΜΠΑΜΑ: ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

obama0wefno

O Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ υποτίμησαν το γεγονός ότι το χάος που επικρατούσε στη Συρία θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ανάδυση οργανώσεων τζιχαντιστών που είναι τόσο επικίνδυνες όσο το Ισλαμικό Κράτος.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη Συρία «το Σημείο Μηδέν για τους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο».
«Ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ αναγνώρισε ότι υποτίμησαν αυτό που συνέβαινε στη Συρία» σημείωσε ο Ομπάμα.

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν η Ουάσιγκτον επίσης υπερεκτίμησε την ικανότητα ή την πρόθεση του ιρακινού στρατού να πολεμήσει τους τζιχαντιστές, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους
απάντησε: «Αυτό είναι αλήθεια, αυτό είναι απόλυτα αληθές».
Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «60 λεπτά» του CBS που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προπαγανδιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει «πολύ ικανοί» στην χρήση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και προσελκύουν στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και στις μουσουλμανικές χώρες, νέα μέλη «που πιστεύουν στις ανοησίες των τζιχαντιστών».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι η λύση είναι εν μέρει στρατιωτική, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός που έχουν συγκροτήσει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.
Όμως εκτίμησε ότι η Συρία και το Ιράκ πρέπει επίσης να επιλύσουν τις πολιτικές κρίσεις που επικρατούν στις δύο χώρες αντίστοιχα.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...