Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Έξοδο του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ζητούν επτά μέλη της ΚΠΕ


Picture 0 for Έξοδο του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ζητούν επτά μέλη της ΚΠΕ
Την απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση ζητούν επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία έστειλαν επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο το Σάββατο, ενόψει της συνεδρίασης του οργάνου την Κυριακή.
Την επιστολή υπογράφουν οι Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης. Τα επτά μέλη θέτουν σε αμφισβήτηση τις βασικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ σταδιακά διολίσθησε ιδεολογικά και πάσχει από προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.
Στην επιστολή τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του κινήματος
«επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τη μεγάλη πρόκληση που προκύπτει από την απαίτηση της τρόικας για απόλυτη εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου.
Οι υπογράφοντες καταλογίζουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση που παραμένει εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική.
Επίσης, η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλάισιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD.
Τα επτά μέλη της ΚΠΕ αναφέρουν ότι φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη.
Ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν στην συνεδρίαση της Κυριακής:
Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
Η αλλαγή πλεύσης του κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.
Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων», της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...