Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

«Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων το 2014»

«Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων το 2014»


Το ΚΚΕ με μήνυμά του στον λαό για τη νέα χρονιά απευθύνεται «με αισιοδοξία στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας και τους καλεί να κάνουν το 2014 έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης».

«Παρά τις δυσκολίες και τα τρομοκρατικά διλήμματα όσων θέλουν το λαό στη γωνία, σε ρόλο παθητικού παρατηρητή, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της αντίστασης στους χώρους δουλειάς, στην ενίσχυση της Λαϊκής
Συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες. Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων» αναφέρεται στο μήνυμα του κόμματος.

«Η πρόταση του ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική-λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία προς όφελος του λαού» υπογραμμίζεται στο μήνυμα.

Το ΚΚΕ τονίζει πως «η αναμονή λύσεων μέσα από την αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού και το νέο διπολισμό το μόνο που θα φέρει θα είναι νέες απογοητεύσεις, διαψεύσεις και άλλα χαμένα χρόνια» και προσθέτει πως «ο λαός μπορεί να αξιοποιήσει τη συσσωρευμένη πείρα για να μην πέσει στην παγίδα των ψεύτικων υποσχέσεων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν σήμερα ο ένας μιλάει για το 2014 ως έτος «ανάκαμψης» και ο άλλος ως έτος «ανατροπής»».

«Η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, ακόμη και αν επιτευχθεί, δε θα φέρει ανακούφιση για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις λαϊκές οικογένειες που περνάνε δύσκολα. Δε θα πάρει πίσω τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους, που υλοποιήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, ούτε θα εμποδίσει την υλοποίηση νέων μέτρων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να διασφαλίσει την κερδοφορία του και που τα επιβάλλει μαζί με την ΕΕ» αναφέρει το ΚΚΕ.

Στο μήνυμα του κόμματος υπογραμμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 «ξεκινά η μόνιμη επιτήρηση των χωρών από την ΕΕ, με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η λυκοσυμμαχία φτιάχτηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας» και πως «δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε να διορθωθεί, παρά μόνο να ανατραπεί με την επιλογή κάθε λαού να ακολουθήσει το δρόμο της αποδέσμευσης από αυτήν».

«Απέναντι στη σημερινή κατάσταση χρειάζεται να γιγαντωθεί μια δυναμική μαχητική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση, με ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και την ύπαιθρο» αναφέρεται στο μήνυμα του κόμματος, το οποίο καταλήγει «το ΚΚΕ αισθάνεται το βάρος αυτής της ευθύνης και δεσμεύεται να συνεχίσει ακόμη πιο αποφασιστικά για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες και τα καθήκοντα της εποχής, για την υπόθεση του σοσιαλισμού που σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ».
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...