«Η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ΕΕ και επίκεντρο της ευρωκρίσης, διασωθείσα από την χρεοκοπία με δάνεια δισεκατομμυρίων, για πολλά χρόνια ανίκανη για μεταρρυθμίσεις και πρακτικά σε όλες τις στατιστικές της οικονομίας και της αγοράς εργασίας αφημένη πίσω από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη - ειδικά η Ελλάδα, θα ασκήσει από τον Ιανουάριο την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα λειτουργήσει ως πολιτικό πρότυπο;» σημειώνει ο συντάκτης και παραθέτει παλαιότερη

δήλωση του υφυπουργού
Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα στη «Welt am Sonntag», με την οποία αναγνώριζε τις αμφιβολίες που εκφράζονται σε διάφορα κράτη-μέλη και διαβεβαίωνε: «θα είμαστε έντιμοι διαμεσολαβητές και για έξι μήνες να ξεχάσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη και τονίζει ότι η Προεδρία θα είναι «σπαρτιάτικη» σε ό,τι αφορά τα έξοδα. Αναδεικνύει δε τον κίνδυνο διαδηλώσεων, όταν θα γίνονται συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών στην Αθήνα. «Οι συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών στην Αθήνα υπάρχει απειλή να είναι δακτυλοδεικτούμενες. Η στενοχώρια για την επιβολή λιτότητας από τις Βρυξέλλες, για την οποία θεωρούν υπεύθυνη κυρίως τη γερμανική κυβέρνηση είναι πολύ βαθιά για πολλούς Έλληνες. Γι αυτό και προσφέρονται οι μη αγαπητοί υπουργοί Οικονομικών ως εύκολος στόχος για νέες μαζικές διαδηλώσεις, μιας και αναμένονται περαιτέρω περικοπές δισεκατομμυρίων στο ελληνικό κοινωνικό σύστημα» υποστηρίζεται.
Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας βρίσκεται σε εξέλιξη και ηλεκτρονική δημοσκόπηση, με ερώτημα «Η Ελλάδα στην Προεδρία της ΕΕ- έχει αυτό νόημα;» και με δύο πιθανές απαντήσεις: «Όχι! Η Ελλάδα πρέπει πρώτα να φροντίσει τα δικά της προβλήματα» και «Ναι! Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο κίνητρο». Πριν από λίγη ώρα, η πρώτη επιλογή συγκέντρωνε 82% και η δεύτερη 18%, με 4.032 αναγνώστες να έχουν ψηφίσει.
http://newpost.gr